Detaljan popis kozmetičkih proizvoda za ljetovanje/putovanje

1 7

Nerijetko se dogodi kako na ljetovanje zaboravimo ponijeti neke važne stvari. Kako ne biste zaboravili niti jedan kozmetički proizvod, pomoći ćemo vam u tome. 
Donosimo vam detaljan popis svih kozmetičkih proizvoda, koji će vam (možda) zatrebati na ljetovanju (ali i na bilo kojem putovanju).

Ovaj članak je zamišljen kao CHECK LISTA prilikom pakiranja na koju stavljate (virtualne) kvačice.
Ovisno o tome gdje idete, na koliko dana, kakva je vaša skincare rutina i kakve su higijenske navike prilagodite popis sebi.


HIGIJENA


PROIZVODI ZA ZAŠTITU OD SUNCA I NAKON SUNČANJA

PRIJE I TIJEKOM SUNČANJA

Svi proizvodi su OVDJE.

Krema, losion, mlijeko ili sprej za sunčanje
Maslac ili ulje za ubrzano tamnjenje

KAKO ODABRATI SPF ZAŠTITNI FAKTOR PREMA VAŠEM TIPU KOŽE SAZNAJTE OVDJE.

POSLIJE SUNČANJA

Svi proizvodi su OVDJE.

Hidratano mlijeko, krema ili maslac za regeneraciju i smirenje kože nakon sunčanja
Rashladni gel ili pjena nakon sunčanja
Krema za produljenje preplanulost


PROIZVODI ZA ULJEPŠAVANJE

MAKEUP

  1. vodootporna maskara
  2. puder i/ili korektor
  3. highlighter i bronzer
  4. dugotrajan ruž za usne
  5. sjajilo

SAVJETI I UPOZORENJE: 

  • Ljeti koristite citrusne i svježe toaletne vode
  • Parfumirani losioni za tijelo mogu zamijeniti parfeme
  • Dio kože na koji ste našpricali miris NE IZLAŽITE suncu, kako ne biste dobili hiperpigmentacijske mrlje (mrlje od sunca)

TRIKOVI ZA PAKIRANJE

NOSITE MALA PAKIRANJA

Znate na koliko dana putujete i koliko vam mililitara određenog proizvoda treba - ponesite upravo toliko (plus još malo za rezervu). Izbjegavajte velika pakiranja, jer tako štedite prostor, a i kofer će biti znatno lakši.
Svima nam je znano kako su mala pakiranja skuplja u odnosu na veća pakiranja. Zato si presipajte proizvode iz velikih pakiranja u putne bočice i posudice - savršene su i za putovanja avionom, gdje se posebno treba paziti na količinu koja se smije unijeti.

DIJELITE  PROIZVODE S PARTNEROM, PRIJATELJICOM...

Ponesite jednu pastu za zube, jednu pjenu za brijanje, jednu masku za kosu... osim ako pratite naše prvo pravilo pa ste si ponijeli točno onoliko koliko vam treba. Tada ovaj savjet nije primjenjiv za vas.

NE NOSITE PREVIŠE MAKEUP-A

Osobito ako putujete u toplije krajeve, minimalno makeup-a ćete koristiti. Unaprijed isplanirajte putovanje - mjesta koja ćete posjetiti - hoćete li se samo kupati i istraživati okolna mjesta ili ćete ići na večere, u izlaske... i tome prilagodite svoju makeup kozmetičku torbicu. Isto vrijedi i za odjeću.

NE NOSITE PROIZVODE KOJE NE KORISTITE

Mislite li da ćete baš na ljetovanju raditi pilin tijela, ako to inače ne prakticirate? Mislite li da ćete, nakon cjelodnevnog istraživanja nepoznatog grada, mazati tijelo losionom, ako to ni inače ne radite? Teško. Zato ponesite proizvode koji volite i koristite.

Osim ako idete na ljetovanje, onda ponesite ulja za tijelo, lice, kosu, maslace za brže tamnjenje, losione poslije sunčanja..., jer kada ćete to koristiti, ako ne tada.


Sada, kada ste sve spakirali...

ODMOR MOŽE POČETI. UŽIVAJTE!

Prijava

Zaboravljena lozinka? Šaljemo vam novu.
Prvi put ste ovdje? Izradite novi račun.