🎅 Najveći Božićni popust

22 % iznad 790 kn/104,85 € ➝ Kod: BOZIC22
18 % iznad 490 kn/65,03 € ➝ Kod: BOZIC18
14 %
iznad 390 kn/51,76 € ➝ Kod: BOZIC14

Košarica

Zatvoriti

Nemate artikala u košarici.

Svijet mirisa

Eau de Perfume (ni)je parfem?! - razlika između parfema, EdP i EdT

22.07.19 66068x pročitano

Ako niste stučnjak za parfeme, vjerojatno će vas zbuniti to što kažemo da prodajemo parfeme, na kojima piše EdP, a vi čitate i piše parfemska voda... Zbunjujuće je. Prodajemo li sad parfeme ili nekakvu vodu? I kako je s time povezana toaletna voda Vrijeme je da pojasnimo razliku između parfema, parfemske vode i toaletne vode.

PodijeliteEdP NIJE parfem, ali kolokvijalno JE! Da pojasnimo.

Parfum, Eau de Parfum (EdP), Eau de Toilette (EdT) i Eau de Cologne (EdC)
se razlikuju po koncetraciji esencije parfema u sebi, odnosno količini alkohola i vode.

Parfemi, koji se mogu vidjeti u parfumerijama, nisu čista esencija parfema, već su ti mirisi razblaženi alkoholom ili vodom. Međutim, kategorija „parfum“ u sebi sadrži najveću koncetraciju esencije parfema, što ih čini najskupljom verzijom. Uljne su konzistencije te dolaze u bočicama, koje nemaju sprej, nego se na čepu nalazi "drška" koja je potopljena u parfem i preko koje se parfem nanosi na kožu. Što je koncentracija ekstrakta viša, manji je udio alkohola, time je miris intenzivniji, a cijena viša.

Neki mirisi dolaze samo u obliku parfema, parfemske vode, toaletne vode ili kolonjske vode, dok drugi mogu imati više izdanja. 


Parfum

hrv. parfem

Koncentracija esencije
parfema: 20-40% 
Trajnost: 6-8 sati
(ponekad i do 24 sata) 

Eau de Parfum, EdP

hrv. parfemska voda

Koncentracija esencije
parfema: 15-20% 
Trajnost: 5-6 sati

Eau de Toilette, EdT

hrv. toaletna voda

Koncentracija esencije
parfema: 5-15% 
Trajnost: 3-4 sata

Eau de Cologne, EdC

hrv. kolonjska voda

Koncentracija esencije
parfema: 2-5%
Trajnost: do 2 sataKod nekih mirisa može postojati značajna razliku u kvaliteti između parfema i toaletne vode, ali za svako pravilo postoji iznimka. U svijetu mirisa je puno takvih.

• Različite koncetracije  esencija parfema ne znače nužno i različite razine kvaliteta. Neki mirisi dolaze samo u obliku toaletne vode, poput Light Blue mirisa (muške i ženske inačice), a svi znamo koliko dugo ostaju na koži i prelaze "okvire" trajnosti toaletne vode.

• Većina muških Hugo Boss mirisa su toaletne vode, ali im je i dalje trajnost duža od parfemskih voda nekih drugih brendova.


Sviđa li vam se ova objava? Podijelite ...Ideje za poklone za nju i njega - Luksuzniji poklon setovi
Shopping

Ideje za poklone za nju i njega - Luksuzniji poklon setovi

Ponestaje ti ideja, a i vremena za kupovinu božićnih poklona? Važno je da kupiš kvalitetan poklon, jer trebaš ostaviti dobar dojam? Bilo da je riječ o šefici, kolegi s posla, najboljoj prijateljici, partneru, dečkovim roditeljima, bratu svoje djevojke, kojemu baš i nisi drag... nakon ovog članka dobit ćeš inspiraciju što im pokloniti i pritom zavrijediti njihovo poštovanje i osvojiti njihova srca.

Pročitajte više
Povoljni pokloni za cijelu obitelj
Shopping

Povoljni pokloni za cijelu obitelj

Obitelj je najljepši poklon kojeg svatko može imati. Ne kaže se uzalud da kad imaš obitelj imaš sve! Sreća nije u poklonima. Sreća je u zajedništvu i ljubavi. Pokloni su tu samo da, na još jedan način, pokažemo članovima naše obitelji da ih volimo i da mislimo na njima. Što pokloniti mami, tatu, bratu, sestri, djetetu, nećaku, svekrvi ..., a da pri tome ne potrošite puno novaca. Donosimo vam opcije za povoljne poklone.

Pročitajte više
Lijepa.hr

Prijava