🎅 Najveći Božićni popust

22 % iznad 790 kn/104,85 € ➝ Kod: BOZIC22
18 % iznad 490 kn/65,03 € ➝ Kod: BOZIC18
14 %
iznad 390 kn/51,76 € ➝ Kod: BOZIC14

Košarica

Zatvoriti

Nemate artikala u košarici.

Svijet mirisa

Layering parfema

03.04.22 847x pročitano

Koliko puta ste se susreli s problemom da ne možete pronaći miris koji pristaje vašoj osobnosti? Jer znamo da su mirisi dio nas, dio našeg izražavanja (poput odjeće i šminke), naša olfaktorna "komunikacija" sa svijetom. Koliko puta ste bili neodlučni kojim se parfemom, od dva-tri omiljena, našpricati? Jeste li ikad razmišljali "staviti na sebe" više parfema, kako biste stvorili savršen miris za sebe ili kako biste sve omiljene mirise nosili na sebi? Upravo to je layering i upravo o tome je ovaj članak.

PodijeliteLayering je umijeće/tehnika miješanja dva ili više mirisa. 

perfume layering = slojevito (na)nošenje mirisaSTVARANJE PARFEMA JE UMJETNOST

Sljubljivanje mirisnih nota u mirisnu kompoziciju je umjetnost prenošenja osobnosti u mirisne kapi. Parfemi su umjetnosti, koja stvara olfaktornu "sliku" nas.

Nanošenje jednog parfema na drugi omogućuje stvaranje bezbroj mirisnih kombinacija, od kojih je svaka potpuno drugačija, jedinstvena i osobna.

NAJBOLJI PARFEMI ZA LAYERING

Najbolji parfemi za layering su oni jednostavnijih nota i minimalističkih kompozicija. Odnosno, parfemi s manje sastojaka i parfemi koji obično imaju miris poput vanilije, jasmina, cedra ili drugih "čistih" mirisa ili mirisa s jednom notom često su dovoljno jednostavni za layering, jer se mogu "nadograditi".

Layering ne znači samo nanošenje parfema na parfem. Layering može biti i mirisni losion jednog mirisa u kombinaciji s parfemom drugog mirisa.

NEUSPJEŠNIM POKUŠAJIMA DO
JEDINSTVENOG SAVRŠENSTVA

Layering je eksperimentiranje. Nije svaka kombinacija parfema dobra. Parfemi mogu "pojesti" jedan drugoga, dati slabu projekciju, . Dva pojedinačno vrhunska parfema u kombinaciji mogu dati nenosivi miks. Kombinacija dva parfema kompleksne strukture može biti riskantna, riskirajući potencijalnu glavobolju od dobivenog mirisnog koktela.


Ako se želite upustiti u avanturu zvanu Layering parfema, pročitajte ovaj članak do kraja i doći ćete do vlastitog mirisnog savršenstva.


PRAVILO PERFUME LAYERINGA JE DA PRAVILA NEMA, ALI...

 

  • Prvo nanesite jači/teži miris, a nakon njega svježiji, jer ako se jači miris nanese na kraju, lako može prekriti lakše, svježe note.
  • Prilagodite omjer - kako biste uravnotežili teži miris, špricnite jedan špric teškog mirisa i dva ili tri lakšeg mirisa.
  • Najbolje je miješati dva ili maksimalno tri komplementarna parfema (iz sličnih mirisnih obitelji) - npr. dva cvjetna mirisa.

 


TRIKOVI I SAVJETI

JEDAN PARFEM NA JEDNO,
A DRUGI NA DRUGO MJESTO

Bolji rezultati postižu se nanošenjem jednog parfema na jedan dio tijela, a drugog na drugi. Primjerice, jedan nanesite na zapešće, a drugi iza uha.
Gdje i kako se pravilno nanose parfemi, pročitajte OVDJE.

CITRUSNI MIRISI + SVI OSTALI MIRISI

Gotovo svi citrusni parfemi se mogu kombinirati, jer mnogi parfemi imaju upravo citrusne note u otvaranju (u gornjim notama). Citrusi daju svježinu i "razblažavaju" jesenske i teže mirise, a i cvjetne mirise

TEŠKI MIRIS + TEŠKI MIRIS - VELIKO NE!

Izbjegavajte kombinirati dva prejaka i opojna mirisa (aromatični, orijentalni...), jer će se njihove note vjerojatno spojiti u - glavobolju.

NOTE KOJE SE SLAŽE S OSTALIM NOTAMA =
RUŽA I VANILIJA

Univerzalne mirisne note, koja se slažu s (gotovo) svim mirisnim notama i možete ih staviti u (gotovo) svaku mirisnu kombinaciju su ruža i vanilija.  Ruža će mirisu dati cvjetnu, svježu notu, a vanilija težinu i slatkoću.

POVEĆAJTE TRAJNOST I PROJEKCIJU

Layeringom se može povećati projekcija i dugotrajnost parfema. Ako vam neki miris prebrzo ishlapi i želite produžiti njegovu trajnost, pomiješajte ga s nekim mirisom koji ima jače note

MIJEŠAJTE KOMPLEMENTARE MIRISE

Najbolje je miješati dva ili maksimalno tri komplementarna parfema (iz sličnih mirisnih obitelji) - npr. dva cvjetna mirisa., AKO ste početnik u layeringu. Ako imate iskustva, samo nebo vam je granica.

PRIJEDLOZI PARFEMA ZA LAYERING

Postoje mirisi koji su napravljeni da bi se kombinirali. Primjerice, Jo Malone kolonjske vode imaju po dva sastojka i stvoreni su upravo zbog toga da uzmete dvije-tri kolonjske vode i kombinirate ih kako želite.Escentric Molecules Molecule mirisi imaju SAMO jedan sastojak, što ih čini odličnim opcijama za kombiniranje s drugim parfemima. Escentric Molecules Molecule 01 ima jedan jedini sastojak - Iso E, koji je odlčan "pojačivač" ostalih mirisa. Escentric Molecules Molecule 02 je ambroksan. Escentric Molecules Molecule 03 je vetiver. Escentric Molecules Molecule 04 je sandalovo drvo.

Eksperimentirajte, kombinirajte, spajajte i nosite svoje jedinstvene kombinacije. Pronađite sebe u mirisu kojeg nosite. Budite kreatori vlastitog mirisa!

Usuđujete li se eksperimentirati s layeringom?

Sviđa li vam se ova objava? Podijelite ...Ideje za poklone za nju i njega - Luksuzniji poklon setovi
Shopping

Ideje za poklone za nju i njega - Luksuzniji poklon setovi

Ponestaje ti ideja, a i vremena za kupovinu božićnih poklona? Važno je da kupiš kvalitetan poklon, jer trebaš ostaviti dobar dojam? Bilo da je riječ o šefici, kolegi s posla, najboljoj prijateljici, partneru, dečkovim roditeljima, bratu svoje djevojke, kojemu baš i nisi drag... nakon ovog članka dobit ćeš inspiraciju što im pokloniti i pritom zavrijediti njihovo poštovanje i osvojiti njihova srca.

Pročitajte više
Povoljni pokloni za cijelu obitelj
Shopping

Povoljni pokloni za cijelu obitelj

Obitelj je najljepši poklon kojeg svatko može imati. Ne kaže se uzalud da kad imaš obitelj imaš sve! Sreća nije u poklonima. Sreća je u zajedništvu i ljubavi. Pokloni su tu samo da, na još jedan način, pokažemo članovima naše obitelji da ih volimo i da mislimo na njima. Što pokloniti mami, tatu, bratu, sestri, djetetu, nećaku, svekrvi ..., a da pri tome ne potrošite puno novaca. Donosimo vam opcije za povoljne poklone.

Pročitajte više
Lijepa.hr

Prijava