🌸 20 % iznad 75 €/565,09 HRK ➔ Kod: PROLJECE20 
🌸 10 % iznad 35 €/263,71 HRK ➔ Kod: PROLJECE10

Košarica

Zatvoriti

Nemate artikala u košarici.

Savjeti za ljepotu

Vi recenzirate: Najbolji proizvodi sa SPF faktorom

11.05.20 12012x pročitano

Kako se ljeto bliži, sve više počinjemo razmišljati o zaštiti od sunca. Provjerili smo vaše znanje i navike u vezi proizvoda sa SPF faktorom. Znate li uopće što je SPF, koliko često i u kojem obliku ga nanosite na tijelo i još puno toga saznajte upravo sada.

PodijeliteKako se ljeto bliži, sve više počinjemo razmišljati o zaštiti od sunca. O važnosti proizvoda za zaštitu od sunca malo toga znamo i ne štitimo svoju kožu na pravilan način. Provjerili smo vaše znanje i navike u vezi proizvoda sa SPF faktorom. Znate li uopće što je SPF, koliko često i u kojem obliku ga nanosite na tijelo i još puno toga saznajte upravo sada.

"KAMPANJSKA" ZAŠTITA OD SUNCA

Proizvodi s SPF faktorom sezonski se vraćaju na tržište, jer je uvriježeno mišljenje kako samo ljeti, ili eventualno od 4. do 10. mjeseca, je sunce štetno i može uzrokovati opekline ili u krajnjem stadiju i rak kože, ALI... to nije istina! Sunce zrači cijelu godinu i štetno je tijekom cijele godine, ne jednakim intenzitetom, ali je. Ako ne vjerujete u to, kako onda objasniti da skijaši dobiju opekline od sunca - zimi.

Naravno da nećemo cijelu godinu cijelo tijelo mazati zaštitnim kremama, ali je i zubato sunce znak da se nanese krema s SPF-om na lice. Kad sunce nije jako i BB kreme, CC kreme i puderi sa zaštitnim faktorom su dovoljni, AKO 
se kratko zadržavate na suncu i ne boravite u osunčanim prostorijama. Što je sunce jače, to sloj zaštite treba biti deblji i obnavljati se nakon skidanja s lica (znojenje, brisanje ručnikom/maramicom...). Hidratantne kreme i fluidi sa zaštitnim faktorom trebaju postati sastavnim dijelom vašeg kupaonskog ormarića.

Čak 70% vas koristi posebnu kremu s SPF faktorom za tijelo, 
a posebnu za lice. Svi dijelovi tijela, koji su najviše izloženi štetnosti 
sunca (lice), treba posebno zaštiti i to većim faktorom od ostataka tijela.

SVAKODNEVNA ZAŠTITA LICA KAO DIO MAKEUP-A

MALA ŠKOLA SPF-A

30% vas bi dobilo prolaznu ocjenu iz male škole SPF-a, ali zbog većine, koji ne znaju opasnosti koje sunce skriva,  idućih nekoliko rečenica će vam otvoriti oči.

UVA zrake prisutne su cijele godine, one zrače i zimi i ljeti jednakim intenzitetom. Ne uzrokuju opekotine i crvenilo kože, ALI su opasnije od UVB zraka! Iako zbog UVB zraka "izgorimo" na suncu, UVA zrake uzrokuju stvaranje pjega, starenje kože i rak kože.

Još jedna zanimjivost je da SPF oznake na proizvodima se odnose na zaštitu od UVB zraka. Taj isti proizvod ima 3 puta manju zaštitu od UVA zraka.

Razmislite o tome kad pri idućoj kupovini ne budete htjeli kupiti kremu sa SPF-om 50, jer je zaštita prevelika....

Svi bježimo od SPF-a 50, jer je to prevelika zaštita i nećemo pocrniti. ZABLUDA. Nećemo izgoriti, ali ćemo "pravilno" pocrniti. 

Znate li da je razlika u zaštiti između SPF50 i SPF30 SAMO 1%!

Pojednostavljeno, SPF50 nas 98% štiti od štetnih UV zraka, 
dok nas SPF30 štiti 97%

6% vas se sunča bez SPF zaštite, čak 64% vjeruje kako je potrebno nanijeti kremu u tanjem sloju kako bi se pocrnilo. Sunčanjem bez pravilne zaštite (nikakve ili nedostatne) samo otvaramo put polaganom uništenju kože. 
Koža sve pamti!

KOJEM BRENDU NAJVIŠE VJERUJETE?

1. NIVEA

Nivea je brend koji je s nama od malih nogu, ma koliko god godina imali. Zato nije ni čudno što njemu najviše vjerujete. Provjereni brend, cjenovno pristupačan, sa širokom lepezom proizvoda - od proizvoda za lice, do proizvoda za djecu, proizvoda poslije sunčanja...

2. EUCERIN

Eucerin je poznat po proizvodima za zaštitu osjetljive kože.

3. PIZ BUIN

Brend fokusiran ISKLJUČIVO na proizvode za zaštitu od sunca.

4. MALIBU

Ovako povoljne proizvode s SPF-om ćete teško drugje pronaći.
Sve o brendu Malibu pročitajte OVDJE.

Sviđa li vam se ova objava? Podijelite ...Kako će mirisati proljeće 2023.? Prijedlozi parfema za žene
Svijet mirisa

Kako će mirisati proljeće 2023.? Prijedlozi parfema za žene

Proljeće je pred vratima, stoga je krajnje vrijeme da se proljetni parfemi probude iz zimskog sna. Vrijeme je da počnete mirisati vedro i svježe poput rascvjetanog proljetnog cvijeća! U nastavku vam otkrivamo koji će se to mirisi nositi ovog proljeća.

Pročitajte više
Suhi šamponi - Djeluju li i koji su najbolji
Savjeti za ljepotu

Suhi šamponi - Djeluju li i koji su najbolji

Ne znamo što je više frustrirajuće - masna kosa ili često pranje kose. Pranje, sušenje i oblikovanje kose oduzima puno vremena, kojeg često nemamo. Kako u ovom ubrzanom životnom ritmu produžiti vrijeme između dva pranja? Kako imati lepršavu i mirišljavu kosu na dane kada smo zaboravili ili nismo stigli oprati kosu? Ovaj članak nudi rješenje i odgovor na vaša pitanja.

Pročitajte više
Lijepa.hr

Prijava