🎅 Najveći Božićni popust

22 % iznad 790 kn/104,85 € ➝ Kod: BOZIC22
18 % iznad 490 kn/65,03 € ➝ Kod: BOZIC18
14 %
iznad 390 kn/51,76 € ➝ Kod: BOZIC14

Košarica

Zatvoriti

Nemate artikala u košarici.

Savjeti za ljepotu

ZLATNO PRAVILO PRIJE SPAVANJA: DVOSTRUKO ČIŠĆENJE LICA

08.05.22 701x pročitano

Pravilno čišćenje izuzetno je važno za održavanje zdrave kože lica. Možemo koristiti stotine različitih proizvoda za njegu kože koji nam uopće neće pomoći ako naša rutina čišćenja nije ispravna. Znate li što znači dvostruko čišćenje? Ako je vaš odgovor NE, čitajte dalje.

PodijeliteNJEGA LICA

Veliku pažnju trebamo posvetiti njezi lica, jer je to prvo što drugi primjećuju kod nas, a ujedno je koža lica najizloženija vanjskim utjecajima (sunce, vjetar, hladnoća, vrućina, pretjerano vlaga). Svakodnevno se šminkamo, što je dodatno opterećuje. Zato je iznimno važno hraniti kožu lica najbolje što možete. To uključuje dvostruko čišćenje prije spavanja. :)

ZAŠTO TREBA ČISTITI KOŽU?

Samo pokušajte zamisliti što naša koža podnosi svaki dan: šminku, ostatke SPF krema, mrtve stanice kože, višak sebuma, bakterije... Svaki dan nakuplja puno nečistoća, koje je potrebno ukloniti prije spavanja. Prirodni procesi regeneracije odvijaju se noću (za vrijeme spavanja) pa koža mora disati kako bi ujutro ponovno bila u najboljoj formi. Noćne kreme i serume također treba nanositi na čistu kožu, jer se inače neće upijati i djelovati kako je predviđeno. Posljednje, ali ne i najmanje važno... sjetite se osvježavajućeg osjećaja kada znate da je vaša koža potpuno čista.

ŠTO ZNAČI DVOSTRUKO ČIŠĆENJE?

Kao što naziv govori, kožu na licu čistimo dva puta. Prvi put ga čistimo proizvodima na bazi ulja, a u drugom koraku koristimo proizvode na bazi vode. U prvom dijelu se s lica uklanjaju sve nečistoće i ostaci šminke, a u drugom dijelu se uklanja sve ostalo.

KAKO DVOSTRUKO ČISTIMO KOŽU?

1. PRVO SKINeMO SVU ŠMINKU

POČINJEMO S USNAMA I OČIMA...

Područje oko očiju i usana zahtijeva posebnu i iznimno nježnu njegu, jer je tamo koža posebno tanka i osjetljiva, a pritom treba napomenuti da šminka za oči i usne često ima dugotrajan i vodootporan sastav. Stoga vjerojatno nikoga neće iznenaditi da postoje posebni odstranjivači šminke baš za oči i usne, koji su iznimno učinkoviti, a opet dovoljno nježni. Sredstvo za skidanje šminke nanesite na blazinicu, nježno je pritisnite na kapke i usne i ostavite nekoliko desetaka sekundi. Nježno vatom obrišite otopljenu šminku.

... I NASTAVITE UKLANJATI OSTALU ŠMINKU S LICA

Uklonili smo najtvrdokorniju šminku, a sada nastavljamo s uklanjanjem pudera, rumenila, bronzera, highlightera i ostalih proizvoda. Najbolje je koristiti sredstvo za skidanje šminke za lice ili micelarnu vodu. Nanesite ga na blazinicu i/ili posebnu krpu za višekratnu upotrebu i nježno uklonite svu šminku s lica. Bez obzira koji skidač šminke koristite, uvijek nakon upotrebe isperite lice mlakom vodom.

MOŽEMO KORISTITI I ULJa ZA ČIŠĆENJE

Ulja za čišćenje jedan su od načina da osigurate da vaša koža bude čista od nečistoća. Ulja za čišćenje njeguju kožu i istovremeno je hidratiziraju. Možete ih koristiti na svim tipovima kože, jer nakon ovog koraka slijedi čišćenje proizvodima na bazi vode, koji uklanjaju sva ulja.

2. LICE očistimo SREDSTVom na bazi vode

U drugom koraku s lica se uklanjaju sve nečistoće i ostaci ulja, koji su ostali nakon prvog koraka. Možete koristiti gel za čišćenje, pjenu ili kremu, koja odgovara vašem tipu kože. Nanesite proizvod na vlažnu kožu i umasirajte u kožu. Zatim isperite lice mlakom vodom.

Cijelu njegu zaokružimo korištenjem dobre hidratantne kreme u obliku kreme, gela i/ili seruma.


PRAVILA DVOSTRUKOG ČIŠĆENJA

  • Prilikom čišćenja kože uvijek morate biti nježni. Izbjegavajte grubo rukovanje i trljanje.
  • Uvijek koristite mlaku vodu jer vruća voda još više isušuje lice.
  • Dvostruko čistite kožu samo navečer.
  • Birajte kvalitetne proizvode, koji će njegovati vašu kožu i proizvode koji odgovaraju vašem tipu kože.
  • Također, možete koristiti uređajke za čišćenje kože kao što je npr. Foreo, ali pazite da ih koristite nježno.

Sviđa li vam se ova objava? Podijelite ...Ideje za poklone za nju i njega - Luksuzniji poklon setovi
Shopping

Ideje za poklone za nju i njega - Luksuzniji poklon setovi

Ponestaje ti ideja, a i vremena za kupovinu božićnih poklona? Važno je da kupiš kvalitetan poklon, jer trebaš ostaviti dobar dojam? Bilo da je riječ o šefici, kolegi s posla, najboljoj prijateljici, partneru, dečkovim roditeljima, bratu svoje djevojke, kojemu baš i nisi drag... nakon ovog članka dobit ćeš inspiraciju što im pokloniti i pritom zavrijediti njihovo poštovanje i osvojiti njihova srca.

Pročitajte više
Povoljni pokloni za cijelu obitelj
Shopping

Povoljni pokloni za cijelu obitelj

Obitelj je najljepši poklon kojeg svatko može imati. Ne kaže se uzalud da kad imaš obitelj imaš sve! Sreća nije u poklonima. Sreća je u zajedništvu i ljubavi. Pokloni su tu samo da, na još jedan način, pokažemo članovima naše obitelji da ih volimo i da mislimo na njima. Što pokloniti mami, tatu, bratu, sestri, djetetu, nećaku, svekrvi ..., a da pri tome ne potrošite puno novaca. Donosimo vam opcije za povoljne poklone.

Pročitajte više
Lijepa.hr

Prijava