Lijepa.hr
 BESPLATNA DOSTAVA iznad 290 kn. → Kod: DOSTAVA 

Kako do bujnih kovrča?

9 5

Ako imate kovrčavu kosu sigurno ste više puta čuli: "Tvoja kosa je tako lijepa. Voljela bih da i ja imam kovrčavu kosu!". To bi trebao biti kompliment, ali žene koje imaju kovrčavu kosu znaju da je imati lijepe, postojane i bujne kovrče puno teže nego što izgleda. Kovrče mogu biti neposlušne, nepredvidive i ponekad ih je teško je ukrotiti. Kovrčava kosa je posebnija od ostali tipova kose i zahtjeva drugačiju njegu.

Tanka je granica između ljubavi prema kovrčama i borbe s njima. Kako zavoljeti svoje kovrče leži u vašoj rutini njege kose. Pronalaženje pravih proizvoda i ispravna njega kose, kovrče čini zdravijima, snažnijima, postojanijima i kovrčavijima.

Kovrčava kosa zahtjeva više hidratacije i manje pranja, a kad kosu perete morate pripaziti koje proizvode koristite i kada ih i kako nanosite. Svi trikovi kako do bujnih kovrča slijede:

POČEŠLJAJTE KOSU DOK JE MOKRA

Češljanjem suhe kose samo ćete je uništiti i raščešljat ćete kovrče.


NA mokru KOSU NANESITE PJENU ZA KOVRČE

Nakon pranja, a prije sušenja, na kosu nanesite pjenu za kovrče. Pjena će kovrčama dati definiciju, naglasiti ih i razdvojiti.


KORISTITE ČEŠALJ SA ŠIROKIM ZUPCIMA

Kako biste kosu zaštitili od oštećenja i učinkovito je raspetljali, koristite na češalj sa širokim zupcima, nikako na četku! Kovrčava kosa je jako krhka i svaki uvojak je potencijalna točka loma, stoga je češalj sa širokim zupcima najnježniji način raspetljavanja kovrča.


KOSU ČEŠLJAJTE ODOZDO PREMA GORE

Raščešljavanje kose odozdo prema gore omogućuje vam da nježno raspetljate svaki čvor, umjesto da spajate čvorove prema dnu i na kraju ih na silu raspetljavate.


NE UMOTAVAJTE KOSU U RUČNIK! sušite je na zraku

Izbjegavajte sušenje kose ručnikom i držanje kose u ručniku, jer će teški ručnici i zamatanje kose u njih oslabiti i izravnati kovrče, koje će ići svaka u svoju stranu, a kosu će učiniti slabom i beživotnom. Idealno bi bilo da kosu sušite prirodno - na zraku. Ako baš ne možete bez sušila za kosu, obavezno koristite difuzor i kosu sušite od vrhova prema tjemenu, na što nižoj temperaturi.


KAD KOVRČE SPLASNU, KORISTITE AKTIVATORE KOVRČA ili leave-in regeneratore

Ako je prošlo već nekoliko dana od pranja kose i ako su kovrče već splasnule, a vama se ne pere kosa, osvježite kovrče s aktivatorom kovrča ili leave-in regeneratorom. Pomiješajte ih s vodom i nanesite na kosu.


NE PRETJERUJTE S PROIZVODIMA (RAZNIM VRSTAMA I KOLIČINOM)

Ne želite da vaša kosa "oteža" i izravna se od silnih proizvoda, koje sta na nju nanijeli. Proizvode birajte pametno i koristite ih umjereno! 


Nadamo se kako su do kraja članka ostale i neke žene, djevojke, koje nemaju kovrčavu kosu i da su saznale kako su bujne kovrče zapravo zahtjevne za oblikovanje i održavanje.

Također, nadamo se kako smo, našim kovrčavim djevojakama, uspjeli olakšati borbu s ukroćivanjem kose i da ćete slijedeći naše savjete, uživati u ljepoti svojih raskošnih kovrča.

Prijava

Zaboravljena lozinka? Šaljemo vam novu.
Prvi put ste ovdje? Izradite novi račun.