♡ BLACK FRIDAY = NAJVEĆI POPUST U GODINI!
25 % iznad 590 HRK/78,31 € ➝ Kod: BLACK25
20 % iznad 490 HRK/65,03 € ➝ Kod: BLACK20
15 %
iznad 390 HRK/51,76 € ➝ Kod: BLACK15

Košarica

Zatvoriti

Nemate artikala u košarici.

Savjeti za ljepotu

Kako do bujnih kovrča?

09.05.22 791x pročitano

Tanka je granica između ljubavi prema kovrčama i borbe s njima. Kako zavoljeti svoje kovrče leži u vašoj rutini njege kose. Pronalaženje pravih proizvoda i ispravna njega kose, kovrče čini postojanijima i kovrčavijima. Svi trikovi kako do bujnih kovrča su u članku.

PodijeliteAko imate kovrčavu kosu sigurno ste više puta čuli: "Tvoja kosa je tako lijepa. Voljela bih da i ja imam kovrčavu kosu!". To bi trebao biti kompliment, ali žene koje imaju kovrčavu kosu znaju da je imati lijepe, postojane i bujne kovrče puno teže nego što izgleda. Kovrče mogu biti neposlušne, nepredvidive i ponekad ih je teško je ukrotiti. Kovrčava kosa je posebnija od ostali tipova kose i zahtjeva drugačiju njegu.

Kovrčava kosa zahtjeva više hidratacije i manje pranja, a kad kosu perete morate pripaziti koje proizvode koristite i kada ih i kako nanosite. Svi trikovi kako do bujnih kovrča slijede:

POČEŠLJAJTE KOSU DOK JE MOKRA

Češljanjem suhe kose samo ćete je uništiti i raščešljat ćete kovrče.


NA MOKRU KOSU NANESITE PJENU ZA KOVRČE

Nakon pranja, a prije sušenja, na kosu nanesite pjenu za kovrče. Pjena će kovrčama dati definiciju, naglasiti ih i razdvojiti.


KORISTITE ČEŠALJ SA ŠIROKIM ZUPCIMA

Kako biste kosu zaštitili od oštećenja i učinkovito je raspetljali, koristite na češalj sa širokim zupcima, nikako na četku! Kovrčava kosa je jako krhka i svaki uvojak je potencijalna točka loma, stoga je češalj sa širokim zupcima najnježniji način raspetljavanja kovrča.


KOSU ČEŠLJAJTE ODOZDO PREMA GORE

Raščešljavanje kose odozdo prema gore omogućuje vam da nježno raspetljate svaki čvor, umjesto da spajate čvorove prema dnu i na kraju ih na silu raspetljavate.


NE UMOTAVAJTE KOSU U RUČNIK! SUŠITE JE NA ZRAKU

Izbjegavajte sušenje kose ručnikom i držanje kose u ručniku, jer će teški ručnici i zamatanje kose u njih oslabiti i izravnati kovrče, koje će ići svaka u svoju stranu, a kosu će učiniti slabom i beživotnom. Idealno bi bilo da kosu sušite prirodno - na zraku. Ako baš ne možete bez sušila za kosu, obavezno koristite difuzor i kosu sušite od vrhova prema tjemenu, na što nižoj temperaturi.


KAD KOVRČE SPLASNU, KORISTITE AKTIVATORE KOVRČA ILI LEAVE-IN REGENERATORE

Ako je prošlo već nekoliko dana od pranja kose i ako su kovrče već splasnule, a vama se ne pere kosa, osvježite kovrče s aktivatorom kovrča ili leave-in regeneratorom. Pomiješajte ih s vodom i nanesite na kosu.


NE PRETJERUJTE S PROIZVODIMA (RAZNIM VRSTAMA I KOLIČINOM)

Ne želite da vaša kosa "oteža" i izravna se od silnih proizvoda, koje sta na nju nanijeli. Proizvode birajte pametno i koristite ih umjereno! 


Nadamo se kako su do kraja članka ostale i neke žene, djevojke, koje nemaju kovrčavu kosu i da su saznale kako su bujne kovrče zapravo zahtjevne za oblikovanje i održavanje.

Također, nadamo se kako smo, našim kovrčavim djevojakama, uspjeli olakšati borbu s ukroćivanjem kose i da ćete slijedeći naše savjete, uživati u ljepoti svojih raskošnih kovrča.

Sviđa li vam se ova objava? Podijelite ...Što je Crni petak i zašto je zaludio svijet? + TOP ulovi na BF
Shopping

Što je Crni petak i zašto je zaludio svijet? + TOP ulovi na BF

Dan ludih popusta je pred nama. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako kupovati na Lijepa.hr s ciljem da ugrabite što veće popuste, odnosno da kupiti što više za što manje. Pred nama je najluđi (tje)dan u godini, (tje)dan kada tražimo najveće popuste i najniže cijene. Kako ne biste izgubili sate i sate tražeći najveće popuste, mi smo to učinili za vas. Želimo vam olakšati i ubrzati kupovinu parfema i kometičkih proizvoda, stoga smo ovdje saželi najbolje Black friday ulove s naše stranice, koje, vjerujte nam, ne želite propustiti!

Pročitajte više
Vodič kako obojati kosu kod kuće
Savjeti za ljepotu

Vodič kako obojati kosu kod kuće

Za sve koji ne vole satima sjediti kod frizera, prilagođavati svoje obaveze dobivenom terminu ili jednostavno žele uštedjeti novac, bojanje kod kuće je brže, praktičnije i jednostavnije rješenje. Međutim, ono sa sobom vuče i neke negativne strane, ali kako biste se što uspješnije bojali kosu kod kuće, donosimo vam detaljan vodič uz koji ćete bez muke promijeniti ili osvježiti boju ili prekriti izrast.

Pročitajte više
Lijepa.hr

Prijava