Zašto je važan piling kože?

18 10

Piling, odnosno "ljuštenje", predstavlja postupak eksfolijacije kože. Pilingom uklanjamo mrtve stanice kože i ostale nečistoće, omogućavajući lojnim žlijezdama da "dišu". Nakon pilinga koža postaje prokrvljenija, što pomaže u borbi protiv celulita, spremna za bolju i dublju apsorpciju hranjivih tvari iz losiona, mlijeka, krema i ulja koje nanosimo na kožu nakon pilinga kože te koža općenito postaje mekanija na dodir, svilenkastija i glađa.

Neke od važnosti redovitog pilinga kože te koji piling odabrati za koju namjenu, pročitajte u nastavku.

VAŽNOST PILINGA KOŽE

Uklanjanjem sloja mrtvih stanica kože omogućavamo koži da diše. Zahvaljujući tome možemo spriječiti stvaranje mitesera i iritaciju tijekom deepilacije.

Piling djeluje opuštajuće na um i tijelo. Sama tehnika nanošenja pilinga na kožu (kružni pokreti), njihovi blagotvorni mirisi, "spa" osjećaj koji nam daju dok ih nanosimo i kasnije efektom kojeg dobijemo. Piling je onih 5 minuta u danu, koje svatko treba izdvojiti samo za sebe.

Pilingom se hrabro suprotstavljamo velikom neprijatelju mnogih žena - celulitu. Piling poboljšava cirkulaciju, to jest povećava prokrvljenost. Čini kožu čvršćom, zdravijom i zaglađenijom, smanjujući neželjene brazde (tzv. "narančinu koru").

PREDNOSTI PILINGA

KAKAV PILING ODABRATI?

Fini ili grubi piling? U potrazi za prikladnim pilingom za našu kožu možemo se susresti s izrazom poput finog ili grubog pilinga. Ovo su podaci o veličini čestica u pilingu. 

  • Grubozrnate pilinge preporučujemo ljudima koji žele snažan piling. Posebno su korisni u borbi protiv celulita i savršeni su kao piling za stopala tijekom pedikure.
  • Sitnozrnati pilinzi preporučujemo kožama koje su osjetljive i sklone iritaciji.

Nikada nemojte koristiti piling za tijelo na licu, jer korištenje grubljih pilinga može izazvati mikropoderotine na koži lica.

Najčešći su šećerni pilinzi, a jedni od najpopularnijih šećernih pilinga su Ziaja pilingi. Njihova široka ponuda omogućuje vam da vrstu pilinga prilagodite tipu kože i učinku koji želite postići. Ljeti je piling "Lemon Cake" savršen, jer neće ukloniti samo mrtve stanice kože, već će i osvježiti kožu te joj dati predivan citursni miris. 

Pilinge koristite 1 - 2 puta tjedno, jer ćete u protivnom nadražiti kožu i postići neželjeni kontraefekt. 


Prijava

Zaboravljena lozinka? Šaljemo vam novu.
Prvi put ste ovdje? Izradite novi račun.