Ekskluzivno! 🎅 25 % popusta za kupovinu iznad 1200 HRK/159,27 € ➝ Kod: 25OFF
💡 16 %
iznad 390HRK/51,76 € ➝ Kod: LAMPICE16
💡 12 % iznad 290HRK/38,49 € ➝ Kod: LAMPICE12

Košarica

Zatvoriti

Nemate artikala u košarici.

Lifestyle

URADI SAM: NOVO RUHO STAKLENKI ISTROŠENIH SVIJEĆA

24.05.21 2081x pročitano

Što napraviti sa staklenkama mirisnih svijećama, kad se svijeće potroše? Staklenke su često vrlo lijepog dizajna i šteta ih je baciti. U nastavku donosimo 10 fantastičnih ideja kako staklenkama dati novu namjenu. Nakon ovog članka više nikad svijeće u staklenkama nećete gledati isto.

PodijeliteMirisne svijeće su postale sastavni dio svakog kućanstva, jer njihovi mirisi kuću/stan pretvaraju u dom. No što napraviti sa svijećama, kad se potroše, kada u njima ostane malo voska, koji više ne gori, a onemogućava vas da u staklenku stavite nešto drugo. Staklenke su često vrlo lijepog dizajna i šteta ih je baciti. Zato vam u nastavku donosimo 10 fantastičnih ideja kako staklenkama dati novu namjenu. Nakon ovog članka više nikad svijeće u staklenkama nećete gledati samo kao svijeće, nego kao potencijal za vašu kreativnost, pomoć pri organizaciji i kao spontanu štednju za buduća putovanja.
Yankee Candle i WoodWick imaju, ne samo vrhunske mirisne svijeće, nego i fotogenične i kvalitetne staklenke u kojima se svijeće nalaze.

KAKO ODSTRANITI PREOSTALI VOSAK?

OPCIJA 1. VRUĆA VODA

U staklenke svijeća ulijte vruću vodu. Pustite da odstoji oko 2 sata ili dok se voda ne ohladi. Istresite vodu s voskom iz staklenke. Možda ćete si morati malo "pripomoći" nožem, kako biste uklonili vosak i fitilj s dna svijeće, koji bi se uz tu pomoć vrlo jednostavo trebali moći odvojiti od staklenke.

OPCIJA 2. ZAMRZIVAČ

Stavite staklenku u zamrzivač (od 20 min do nekoliko sati). Vosak se na hladnoći smanjuje, što znači da će se vosak odmaknuti od rubova staklenke. Kod staklenki, koje imaju uži otvor od ostatka, vosak može zaglaviti kad ga pokušate ukloniti. Da biste to izbjegli, nožem razrežite vosak na dijelove unutar staklenke. Kad se vosak smrzne, raspadat će se na manje komade. Manji komadi će se lakše ukloniti nego jedan veliki komad. 

KAKO UKLONITI NALJEPNICU?
Odstavite da staklenka stoji u toploj sapunici 30 minuta ili dok se naljepnica ne može lako odlijepiti. 

KAKO UKLONITI TRAGOVE PLAMENA?
Ako na staklenkama postoje tragovi plamena, uklonite ih odstranjivačem laka za nokte.

IDEJE KAKO ISKORISTITI STARE STAKLENKE SVIJEĆA

10 fantastičnih ideja:

  • dekorativna vaza za obrezano cvijeće
  • teglica za cvijeće ili začinsko bilje
  • posudica za držanje makeup kistova
  • posudica za držanje kemijskih olovaka
  • posudice za organizaciju sitnica (za držanje igli i konaca, dugmadi, gumica za zamrzivač, spajalica...)
  • kao kasica - pored ulaznih vrata, da ubacite sitniš iz džepova kad uđete u kuću
  • staklenke za organizaciju i pohranu u kuhinji (za držanje pahuljica, tjestenine, brašna, orašastih plodova...)
  • posudica za keksiće ili bombone
  • posudica za blazinice ili štapiće za uši
  • za izradu dekoraciju (inspirirane blagdanima, prirodom...)

OVAKO SU LIJEPE STAKLENKAMA YANKEE CANDLE SVIJEĆA DALE DRUGU NAMJENU:

Sviđa li vam se ova objava? Podijelite ...Što staviti u čizmicu? - Najbolji pokloni za Svetog Nikolu
Shopping

Što staviti u čizmicu? - Najbolji pokloni za Svetog Nikolu

Najljepše doba godine je počelo! Uzbuđenju oko lampica, ukrasa, božićnih mirisa i kolačića može pokvariti samo jedna stvar - briga oko blagdanskih poklona. Sveti Nikola nam kuca na vrata, a i Djed Božićnjak će uskoro posjetiti naše domove i ostaviti poklone. Što pokloniti za Svetog Nikolu, saznajte u nastavku, a uskoro vam donosimo i ideje za ispod bora.

Pročitajte više
Što je Crni petak i zašto je zaludio svijet? + TOP ulovi na BF
Shopping

Što je Crni petak i zašto je zaludio svijet? + TOP ulovi na BF

Dan ludih popusta je pred nama. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako kupovati na Lijepa.hr s ciljem da ugrabite što veće popuste, odnosno da kupiti što više za što manje. Pred nama je najluđi (tje)dan u godini, (tje)dan kada tražimo najveće popuste i najniže cijene. Kako ne biste izgubili sate i sate tražeći najveće popuste, mi smo to učinili za vas. Želimo vam olakšati i ubrzati kupovinu parfema i kometičkih proizvoda, stoga smo ovdje saželi najbolje Black friday ulove s naše stranice, koje, vjerujte nam, ne želite propustiti!

Pročitajte više
Lijepa.hr

Prijava