❤️ Šaljemo ljubav!
- 20 % iznad 79 €/595,23 HRK ➜ kod: SRCE20
- 10 % iznad 39 €/293,85 HRK ➜ kod: SRCE10

Košarica

Zatvoriti

Nemate artikala u košarici.

Savjeti za ljepotu

Nijanse crvenog ruža za usne - Kako odabrati savršenu?

06.04.21 1864x pročitano

Crveni ruž za usne je vječni klasik, koji daje otmjenost i glamuroznost, ALI... bez obzir na sve blagodati crvenog ruža za usne, rijetko koja žena odluči posegnuti za njime, jer se crveni ruž treba znati nositi, a nositi ga možemo onda kada pronađemo savršenu nijansu za sebe.

PodijeliteCrveni ruž za usne je vječni klasik i ima kultni status u beauty svijetu. Crveni ruž daje otmjenost, glamuroznost i odiše samouvjerenošću. U sekundi pretvara dnevnu u večernju šminku i podiže outfit koliko god od jednostavan bio. Crveni ruž svaka žena mora imati u svojoj makeup kolekciji. 

ALI... bez obzir na sve blagodati crvenog ruža za usne, rijetko koja žena odluči posegnuti za njime, jer se crveni ruž treba znati nositi, a nositi ga možemo onda kada pronađemo savršenu nijansu za sebe - nijansu koja "ne vrišti" na licu, koja ne požujuće zube i koja odgovara našem tonu kože lica.

ODABIR CRVENOG RUŽA ZA USNE

PREMA BOJI KOSE

 

 

Pri odabiru crvenog ruža za usne, vodite se ovim pravilom:  Ako imate svjetliju kosu (plavu), koristite svjetlije nijanse, a ako imate tamniju kosu (smeđu, crnu, crvenkastu) odaberite tamnije i zagasitije nijanse crvene. Crvenokosama najbolje pristaje žarko crveni ton.

PREMA BOJI I PODTONU KOŽE

Isto kao i kod boje kose, tako i s tonom kože: ako imate svjetliju put (ružičastu i neutralnu boju kože) bolje će vam pristajati hladniji, plavi tonovi crvene, poput boje vina, dok preplanuli, maslinasti, žućkasti ten bolje podnose toplije i zagasitije nijanse.

Kako prepoznati kojem spektru pripada ruž za usne? Nijanse, koje izgledaju toplo, sunčano i narančasto pripadaju toplom spektru, a one koje ‘vuku’ na ljubičasto ili plavo nijanse su hladnog spektra.

  • Svijetla koža – toplijem podtonu kože odgovaraju crvene koraljne boje i boje iz hladnog spektra, dok hladnijim podtonu kože odgovaraju crvena u boji maline.
  • Srednje tamna koža – žene s toplijim potonom kože najbolje će izgledati s crvenim ružem s narančastim pigmentom, dok će ženama s hladnijim tonom kože najbolje stajati crvena boja vina.
  • Tamna koža – toplijim tonovima pašu crveni ruževi s plavim podtonom, a hladnijim tonovima kože pašu crvene boje rubina ili tamnije boje crvenog vina.

Kako bi prepoznali vlastiti podton najbolje je pogledati boju žila na zapešću ruke, plava označava hladnu, dok je zelena oznaka za topli podton.
Ruževi koji u sebi sadrže srebrni pigment pristaju hladnom podtonu,
dok zlatni pigment odgovara toplom podtonu kože.

 

 

SAVJETI:

Ako imate žute zube odaberite crveni ruž za usne s hladnijim tonom uz kojeg zubi izgledaju bjeliji.
Ako imate bijele zube, topli, koraljni tonovi dati će im dozu blistavosti.
 

NE TESTIRAJTE ruževe na zapešću, jer je nijansa kože na zapešću drugačije od tona lica.
Najbolje je ruž isprobati na usnama, ali kako u drogerijama to nikako nije preporučljivo, isprobajte ga na jagodici prsta, jer tamo splet krvnih žila stvara nijansu najbližu onoj na usnama.

Sviđa li vam se ova objava? Podijelite ...Zimska hidratacija lica maskama za lice u maramici
Savjeti za ljepotu

Zimska hidratacija lica maskama za lice u maramici

Svakom licu je potrebna hidratacija tijekom cijele godine. Poznato je da su maske za lice učinkovit način intenzivnog i brzog hidratiziranja lica. Posljednjih nekoliko godina maske za lice u maramici(!) su preplavile tržište. Zašto biste ih trebali koristiti (osobito u zimski mjesecima), koje to blagotvoren učinke donose te koje su najbolje, saznajte u nastavku.

Pročitajte više
TOP 5 trendova ljepote za 2023.
Savjeti za ljepotu

TOP 5 trendova ljepote za 2023.

Nova godina označava novi početak. Svaka nova godina donosi nove trendove, a koji nas to beauty trendovi očekuju idućih 12 mjeseci, pročitajte u nastavku.

Pročitajte više
Lijepa.hr

Prijava