Košarica

Zatvoriti

Nemate artikala u košarici.

Savjeti za ljepotu

Nijanse crvenog ruža za usne - Kako odabrati savršenu?

06.04.21 1482x pročitano

Crveni ruž za usne je vječni klasik, koji daje otmjenost i glamuroznost, ALI... bez obzir na sve blagodati crvenog ruža za usne, rijetko koja žena odluči posegnuti za njime, jer se crveni ruž treba znati nositi, a nositi ga možemo onda kada pronađemo savršenu nijansu za sebe.

PodijeliteCrveni ruž za usne je vječni klasik i ima kultni status u beauty svijetu. Crveni ruž daje otmjenost, glamuroznost i odiše samouvjerenošću. U sekundi pretvara dnevnu u večernju šminku i podiže outfit koliko god od jednostavan bio. Crveni ruž svaka žena mora imati u svojoj makeup kolekciji. 

ALI... bez obzir na sve blagodati crvenog ruža za usne, rijetko koja žena odluči posegnuti za njime, jer se crveni ruž treba znati nositi, a nositi ga možemo onda kada pronađemo savršenu nijansu za sebe - nijansu koja "ne vrišti" na licu, koja ne požujuće zube i koja odgovara našem tonu kože lica.

ODABIR CRVENOG RUŽA ZA USNE

PREMA BOJI KOSE

 

 

Pri odabiru crvenog ruža za usne, vodite se ovim pravilom:  Ako imate svjetliju kosu (plavu), koristite svjetlije nijanse, a ako imate tamniju kosu (smeđu, crnu, crvenkastu) odaberite tamnije i zagasitije nijanse crvene. Crvenokosama najbolje pristaje žarko crveni ton.

PREMA BOJI I PODTONU KOŽE

Isto kao i kod boje kose, tako i s tonom kože: ako imate svjetliju put (ružičastu i neutralnu boju kože) bolje će vam pristajati hladniji, plavi tonovi crvene, poput boje vina, dok preplanuli, maslinasti, žućkasti ten bolje podnose toplije i zagasitije nijanse.

Kako prepoznati kojem spektru pripada ruž za usne? Nijanse, koje izgledaju toplo, sunčano i narančasto pripadaju toplom spektru, a one koje ‘vuku’ na ljubičasto ili plavo nijanse su hladnog spektra.

  • Svijetla koža – toplijem podtonu kože odgovaraju crvene koraljne boje i boje iz hladnog spektra, dok hladnijim podtonu kože odgovaraju crvena u boji maline.
  • Srednje tamna koža – žene s toplijim potonom kože najbolje će izgledati s crvenim ružem s narančastim pigmentom, dok će ženama s hladnijim tonom kože najbolje stajati crvena boja vina.
  • Tamna koža – toplijim tonovima pašu crveni ruževi s plavim podtonom, a hladnijim tonovima kože pašu crvene boje rubina ili tamnije boje crvenog vina.

Kako bi prepoznali vlastiti podton najbolje je pogledati boju žila na zapešću ruke, plava označava hladnu, dok je zelena oznaka za topli podton.
Ruževi koji u sebi sadrže srebrni pigment pristaju hladnom podtonu,
dok zlatni pigment odgovara toplom podtonu kože.

 

 

SAVJETI:

Ako imate žute zube odaberite crveni ruž za usne s hladnijim tonom uz kojeg zubi izgledaju bjeliji.
Ako imate bijele zube, topli, koraljni tonovi dati će im dozu blistavosti.
 

NE TESTIRAJTE ruževe na zapešću, jer je nijansa kože na zapešću drugačije od tona lica.
Najbolje je ruž isprobati na usnama, ali kako u drogerijama to nikako nije preporučljivo, isprobajte ga na jagodici prsta, jer tamo splet krvnih žila stvara nijansu najbližu onoj na usnama.

Sviđa li vam se ova objava? Podijelite ...Više članaka?

6 profila žena i mirisi za nju
Svijet mirisa

6 profila žena i mirisi za nju

Sigurno ste već nebrojeno puta čuli kako je parfem nevidljivi modni dodatak. Parfem govori o nama i više nego što mislimo. On je odraz naše osobnosti i želja da se svijetu predstavimo na način na koji želimo. Odabir parfema je individualan, ali izvojili smo 6 profila žena i idealnih parfema za njih. Pročitajte članak, jer se možda pronađete u nekom od opisa.

Pročitajte više
Povoljni drogerijski proizvod, koji su zamjena za skupe luksuzne – dostupni kod nas!
Savjeti za ljepotu

Povoljni drogerijski proizvod, koji su zamjena za skupe luksuzne – dostupni kod nas!

Je li cijena uvijek mjerilo kvalitete? Jesu li skuplji proizvodu ujedno i bolji? Ne, ako luksuzni proizvod ima svoju drogerijsku zamjenu tzv. dupe, koji je po svim karakteristikama (gotovo) jednak "originalu", osim po cijeni. Donosimo vam dupe proizvode, koje možete kupiti kod nas, a zamjena su za 2, 3 i više puta skuplje luksuzne proizvode.

Pročitajte više
Lijepa.hr

Prijava