❤️ Šaljemo ljubav!
- 20 % iznad 79 €/595,23 HRK ➜ kod: SRCE20
- 10 % iznad 39 €/293,85 HRK ➜ kod: SRCE10

Košarica

Zatvoriti

Nemate artikala u košarici.

Svijet mirisa

Gdje i kako pravilno nanijeti parfem?

22.02.21 3052x pročitano

Mirisi imaju jak utjecaj na naše emocije i način razmišljanja. Nanošenje parfema seže daleko u prošlost. Prije su se koristili kako bi se prikrili neugodni mirisi tijela, a danas nas mirisi čine ljepšima, izazovnijima i poželjnijima te su postali sastavnim dijelom naše kulture i svakodnevnog života. Savjete kako maksimizirati njihovu trajnost i intenzitet saznajte u članku.

PodijeliteNANESITE PARFEM PRAVILNO SLJEDEĆI OVA PRAVILA:

Parfem se nanosi na ona mjesta na tijelu na kojima se može osjetiti puls. Zašto? Na tim mjestima su vene i arterije najbliže površini kože, stoga su to najtopliji dijelovi tijela, a toplina potiče kontinuirano isparavanje mirisa, čak i u hladnoj atmosferi. Da bi parfem trajao što dulje, nanesite ga:

na oba ručna zgloba,

na donji dio vrata,

iza ušiju,

na unutrašnju stranu koljena,

na unutrašnje stranu lakta te

između grudi


Parfem je najbolje nanijeti prije oblačenja (na golo tijelo). Neki parfemi mogu ostaviti trajne mrlje na odjeći ili nakitu. Također, pH vrijednost kože jako utječe na ponašanje mirisnih nota. Mirisne esencije bolje reagiraju s masnom kožom, stoga se preporučuje nanošenje mirisnog losiona (identičnog mirisu parfema) prije nanošenja samog parfema.

Ako se parfem nanosi na kosu, nanosi se isključivo na svježe opranu kosu. Raspršuje se po kosi s udaljenosti od dvadesetak centimetara ili se nanosi na dlanove te se njima lagano prolazi kroz kosu.

Mirisi utječu na naše raspoloženje, stoga se ne ustručavajte mijenjati parfeme s vremena na vrijeme. Neki parfemi će vam bolje "sjesti" zimi, neki ljeti. Mijenjajte ih prema svom raspoloženju, mjestu na koje idete (posao, svečana večera...), dobu dana, godišnjem dobu itd. 

Zabluda je da vam omiljeni miris ne može dosaditi. Ako često koristimo jedan te isti miris, naše osjetilo njuha se prilagodi na njega te ga više ne osjetimo kao što smo prije. Ne dozvolite da vam miris, kojega obožavate, u nekom trenutku dosadi toliko da ga više ne možete smisliti, napravite promjenu i nekoliko mjeseci ga ne koristite. Kad mu se vratite, opet ćete ga obožavati.


PARFEM ZA KOSU

Hair Mist je poseban parfem namijenjen upotrebi na kosi. Sadrži manje mirisa nego sam parfem. Kosu ne isušuje i ne oštećuje boju.

NANOŠENJE
MIRISNIM "OBLAKOM"

Miris se prsne u zrak i prođe se kroz stvoreni mirisni "oblak".

PARFUMIRANI LOSION + PARFEM

Mirisni losion nanosi se prije upotrebe parfema kako bi produžio njegovo trajanje.

VELIKO NE!
Nikad ne trljajte parfem, što je česta pojava kod nanošenja parfema na ručne zglobove. Trljanjem se stvaraju toplina i trenje, koje uništavaju mirisne note, osobito gornje, koje zbog toga brže ispare te parfem traje kraće.

Sviđa li vam se ova objava? Podijelite ...Zimska hidratacija lica maskama za lice u maramici
Savjeti za ljepotu

Zimska hidratacija lica maskama za lice u maramici

Svakom licu je potrebna hidratacija tijekom cijele godine. Poznato je da su maske za lice učinkovit način intenzivnog i brzog hidratiziranja lica. Posljednjih nekoliko godina maske za lice u maramici(!) su preplavile tržište. Zašto biste ih trebali koristiti (osobito u zimski mjesecima), koje to blagotvoren učinke donose te koje su najbolje, saznajte u nastavku.

Pročitajte više
TOP 5 trendova ljepote za 2023.
Savjeti za ljepotu

TOP 5 trendova ljepote za 2023.

Nova godina označava novi početak. Svaka nova godina donosi nove trendove, a koji nas to beauty trendovi očekuju idućih 12 mjeseci, pročitajte u nastavku.

Pročitajte više
Lijepa.hr

Prijava