SVE ŠTO MORATE ZNATI: PROIZVODI ZA SAMOTAMNJENJE

11 5

Kreme, losione, sprejeve ili gelove za samotamnjenje koristi ogromna brojka ljudi za stvaranje ili održavanje predivnog preplanulog izgleda. Jeste li se ikad zapitali kako proizvodi za samotamnjenje zapravo djeluju? Kako ih pravilno i učinkovito koristiti? Koji su neki od trikova koji vam mogu pomoći da riješite situaciju neravnomjernog nanošenja proizvoda za samotamnjenje? Sve i još više saznat ćete u ovom članku.

KAKO DJELUJU PROIZVODI ZA SAMOTAMNJENJE?Ako provjerite popis sastojaka na svom proizvodu za samotamnjenje, vjerojatno ćete pronaći i sastojak DHA ili dihydroxyacetone. Pedesetih godina prošlog stoljeća znanstvenici su otkrili kako ovaj sastojak oboji kožu. I nakon toga stvorena je prva krema za samotamnjenje. DHA reagira na aminokiseline na površini kože, stvarajući reakciju koja našu kožu oboji i stvori predivan preplanuli izgled. No, kako se naša koža svakodnevno obnavlja i redovito uklanja mrtve stanice, preplanuli izgled polako blijedi i potrebno je ponovno nanošenje proizvoda za samotamnjenje.

PREDNOSTI PROIZVODA ZA SAMOTAMNJENJE

Korištenjem proizvoda za samotamnjenje možete i u zimskim mjesecima izgledati kao da ste upravo bili na sunčanom odmoru punom radosti. Zašto bi se izlagali suncu i štetnim zrakama, kada možete stvoriti vatreni izgled koristeći kremu za samotamnjenje u udobnosti svog doma. Također se preporučuje upotreba nakon ljeta ako želite zadržati ten koji ste stekli tijekom ljetnog odmora. Vaša će koža izgledati zdravo i blistavo.

 

 

 

 

 

 

KAKO PRAVILNO PRIMJENITI PROIZVOD ZA SAMOTAMNJENJE?

 

1. PILING

Ključni dio prije nanošenja proizvoda za samotanjenje je svakako piling, jer će ukloniti mrtve stanice i nesavršenosti kože. Piling (najbolji je onaj koji sadrži veće čestice), nanesite na vlažnu kožu, dobro ga umasirajte u kožu i pobrinite se da stvarno napravite temeljit piling cijelog tijela. Ovo je jedini način na koji će proizvod za samotamnjenje izgledati prirodno i bez neujednačene boje.

 

2. PRIMJENA KREME

Nanesite proizvod za samotamnjenje na posebnu rukavicu za nanošenje proizvoda za samotamnjenje. 
(Ako nemate rukavice, možete koristiti ruke. PAŽNJA: nakon nanošenja, proizvod za samotamnjenje odmah uklonite vodom i sapunom!) Koža bi trebala biti potpuno suha i čista, tako da na kožu nemojte prvo nanositi losione ili druge hidratantne kreme.

Nanesite proizvod za samotamnjenje na kožu kružnim pokretima u smjeru kazaljke na satu (manji i veći pokreti) i obrnuto. Preporuča se da jih nanosite na kožu odozdo prema gore. Budite izuzetno pažljivi prilikom nanošenja na laktove i koljena, jer je koža tamo izuzetno suha i može više potamniti . Ostavite te dijelove za kraj. Pomiješajte proizvod za samotamnjenje s omiljenim losionom i nanesite na gore navedena područja. Pazite da se proizvod ravnomjerno nanosi jer koža može brzo postati previše narančasta i puna mrlja.

 

3. REZULTAT

Koža NIJE odmah preplanulog izgleda, već otprilike 10 sati nakon nanošenja, pa izbjegavajte tuširanje i aktivnosti koje ukljućuju znojenje. Nakon nanošenja nosite labavu odjeću.

Idealno vrijeme za nanošenje proizvoda za samotamnjenje je navečer prije odlaska u krevet. Ako želite da preplanuli izgled dugo traje, nemojte praviti piling ili kožu trljati ručnikom. Preporuča se, da kožu nekoliko puta hidratizirate omiljenim losionom, kremom ili pjenom.

KAKO UKLONITI PROIZVOD ZA SAMOTAMNJENJE?

Ako smatrate da niste uspješno nanijeli kremu za samotamnjenje ili više ne želite preplanuli izgled, proizvod možete ukloniti s kože. Ovaj korak oduzet će vam više vremena i energije.

Ukoliko je vidljivih previše tamnih mrlja možete ih se riješiti nanošenjem limunovog soka na kožu gdje su mrlje vidljive. To se odnosi na manja područja! Za cijelo tijelo može se ukloniti nježnim pilingom, kojeg napravite više puta. Preporučujemo da navečer napravite spa kupku i dodate nekoliko kapi ulja, a zatim napravite piling. Nakon kupke nanesite hranjivu kremu ili losion i sljedeći dan ponovno napravite piling.

U svakom slučaju, najbolje je pažljivo i ravnomjerno nanositi proizvode za samotamnjenje kako biste izbjegli nepotrebno uklanjanje.

PROVJERITE NAŠU SUPER PONUDU PROIZVODA ZA SAMOTAMNJENJE!

PROVJERITE NAŠU SUPER PONUDU PILINGA!

Prijava

Zaboravljena lozinka? Šaljemo vam novu.
Prvi put ste ovdje? Izradite novi račun.