Halloween popusti na Lijepa.hr 👻
13 % popusta iznad 300 kn ➜ Kod: POPUST13

Maske za kosu - zašto su bitne?

6 4

Maska za kosu je neizostavan dio i omiljeni saveznik mnogih žena u njezi kose. Njeni rezultati puno su brže vidljiviji od regeneratora za kosu. Maska prodire dublje u kosu i njeguje vlas iznutra. Njeni rezultati će doći puno brže od regeneratora. 

ŠTO JE MASKA ZA KOSU?


Maska za kosu je tretman koji dubinski pomaže u obnovi oštećene kose. Sadrže bogate sastojke poput prirodnih ulja i lipida, u težim koncentracijama od uobičajenih balzama. 

ČEMU SLUŽE MASKE ZA KOSU?

Maske za kosu mogu pomoći hidratiziranju i jačanju kose. Da biste učinkovito koristili masku za kosu, morate je pravilno nanijeti. Maske za kosu treba nanositi na blago vlažnu kosu od korijena do vrha (izbjegavajte tjeme ako imate masnu kosu, jer će ga maska još više zamastiti). Maska za kosu osigurat će duboku regeneraciju i njegu jako oštećene kose, ako se redovito koristi.

SLIČNOSTI I RAZLIKE IZMEĐU REGENERATORA I MASKE ZA KOSU

Regenerator i maska u pravilu se ne nanose na vlasište, nego nekoliko centimetara niže. 
Ovi proizvodi služe za obnavljanje i njegovanje kose, a ne vlasišta.
Kosa se može zasititi maske, stoga je najbolje naizmjenično koristiti masku i regenerator (jednom masku, dva puta regenerator).

Svrha

Regenerator njeguje kosu, jača je i štiti od oštećenja. Uvijek mora odgovarati vrsti kose i njenim potrebama.

Maska za kosu nema tako površna svojstva. Bogatija je po sastavu i prodire duboko u strukturu kose te dopire do folikula kako bi osigurao dubinsko hranjenje. Hrani, vlaži, regenerira i omekšava kosu.

Upotreba
Regenerator se stavlja nakon svakog pranja, jer zaglađuje kutikulu kose. Štiti vlas od vanjskih utjecaja i spriječava njihovo pucanje. Nanosi se 3-4 cm od samog korijena kose i ostavlja najdulje tri minute. 

Maska se koristi jednom tjedno ili mjesečno, ovisno o uputama na pakiranju, ali i potrebama pojedinog tipa kose. Nanosi se 4-5 cm od vlasišta i ostavlja da djeluje 15-20 minuta.

Tekstura

Maske su obično „punije“ i manje viskozne od regeneratora, koji imaju više kremastu teksturu. Maska se ne širi i ne razlijeva lako kad je 
kontaktu s vodom.

 

KAKO PREPOZNATI TIP KOSE?

Četiri osnovne kategorije:

Suha kosa
Izgleda beživotno, slamnato, ima ispucale vrhove, lako se oštećuje i puca. To može nastati zbog čestih agresivnih tretmana (bojanje, blajhanje, topliska oblikovanje)  ili zbog nedostatka proizvodnje masnoće.

Masna kosa
Postaje masna (osobito tjeme), 
ako se ne pere svakodnevno i 
gubi sjaj.

Mješovita kosa
Masna na tjemenu, ali suha i oštećena prema vrhovima. To je često posljedica pretjerane upotrebe raznih proizvoda za kosu.

Normalna kosa
Nema puno ispucalih krajeva i 
lako se oblikuje. Maska za kosu često nije ni potrebna, ali se preporučuje kako bi kosa 
ostala lijepa i zdrava

NAJBOLJE MASKE ZA ODREĐENI TIP KOSE:
SUHA, NEPOSLUŠNA I 
OŠTEĆENA KOSA
TANKA KOSA 
BEZ VOLUMENA
OBOJANA/BLAJHANA 
KOSANEPOSLUŠNA KOSA 
(zaglađivanje)


Sve ostale maske za kosu pronađite OVDJE.

Prijava

Zaboravljena lozinka? Šaljemo vam novu.
Prvi put ste ovdje? Izradite novi račun.