🌸 20 % iznad 75 €/565,09 HRK ➔ Kod: PROLJECE20 
🌸 10 % iznad 35 €/263,71 HRK ➔ Kod: PROLJECE10

Košarica

Zatvoriti

Nemate artikala u košarici.

Svijet mirisa

Jeste li znali? – PARFEMI

08.07.19 7778x pročitano

Donosimo vam 10 čudnih, zanimljivih, nevjerojatnih i zapanjujućih informacija o parfemima, koje vam sigurno nisu pale na pamet. Obrazujte se, nasmijete i zaprepastite, jer možda baš vaš omiljeni parfem krije neku tajnu.

PodijeliteDonosimo vam 10 čudnih, zanimljivih, nevjerojatnih i zapanjujućih informacija o parfemima, koje vam sigurno nisu pale na pamet. Obrazujte se, nasmijete i zaprepastite, jer možda baš vaš omiljeni parfem krije neku tajnu.

1. Životinje u parfemima?

Želite mošus u parfemu? Razmislite opet.
Jeste li znali da je mošus zapravo jaka, crvenkasto-smeđa supstanca koju izlučuje muški jelen? Budući da zahtijeva ubijanje ugrožene životinje, ne brinite, danas se koriste sintetičke sirovine, koje imitiraju mošus. 

 

2. Što povezuje najvećeg sisavca na zemlji i parfeme? Ambra!

Ambra je čvrsta, voskasta zapaljiva supstanca, mutno sive ili crne boje sa šarenim sjenama poput mramora, koja posjeduje osebujan animalistički puderasti miris, sa slatkoćom mošusa i mora. Dosta okolišanja, to je zapravo žučni sekret koji proizvodi "spermasti" kit.

 

3. Neke stvari je bolje ne znati ...

Neki parfemi sadrže sastojak izvađen iz analnih žlijezda cibetke, sisavca nalik mačkama. Nećemo ni tražiti koji parfemi imaju ovaj sastojak. Ne želimo znati.

 

4. PARFEMI, U NAJMANJU RUKU, NEOBIČNOG MIRISA  - Eau de Cigarette

1921. godine Molinard je dizajnirao miris pod nazivom Habanita - miris namijenjen za miris cigareta. Staviš ga u kutiju za cigarete ili izravno na cigaretu kako bi one dobile “ukusnu, trajnu aromu”.

 

5. PARFEMI, U NAJMANJU RUKU, NEOBIČNOG MIRISA – a okorjele ljubitelje mesa - miris slanine

Ako želite da vas miris doručka prati cijeli dan, tu je Fargginay, parfem kreiran od strane pariškog mesara, kojega sačinjava mješavina 11 eteričnih ulja i esencije slanine. Zanimljivo, ali hvala ne.

 

6. Jasmin = katran?

Jeste li znali da jasmin, popularna nota u mnogim parfemima, ugrubo dolazi od derivata ugljenog katrana. Kako?! Kada se koristi u niskoj koncentraciji ima slatki, cvjetni miris. Da, riječ je o sintetskom "jasminu", ali svejedno... zapanjujuće.

 

7. Sintetsko cvijeće

Zbog masovne proizvodnje parfema, korištenje pravih cvjetnih esencija zamijenjeno je sintetičkim mirisima. Pozitivna stvar?Udvostručen je rok trajanja parfema.

 

8. Najskuplji parfem na svijetu

Što je u ženskom svijetu "Chanel No.5", to je u muškom “Clive Christian No.1”, samo što je ovdje riječ o limitiranom muškom parfemu, koji se proizvodi u samo 1000 boca svake godine, a cijena svake bočice od 30 ml iznosi oko 1800 dolara.

 

9. Sapun u bočici? 

Ako ste se pitali zašto jedan od najprodavanijih parfema svih vremena, Chanel No.5, miriše na sapun, da, sapun, odgovor leži u zanimanju majke Coco Chanel.  Njezina je majka bila žena za pranje rublja pa je miris sapuna i svježe, čiste kože "vodio" Coco u odabiru prvog mirisa.

 

10. Ženski, pardon, muški parfemi

Muški mirisi nisu samo za muškarce. Jeste li znali da trećinu prodanih muških mirisa nose žene?  


Sviđa li vam se ova objava? Podijelite ...Noviteti proljetnih parfema
Svijet mirisa

Noviteti proljetnih parfema

Prva asocijacija na proljeće je buđenje prirode. Prva asocijacija na proljetne parfeme je cvijeće - buketi najmirisnijeg cvijeća koje nas mazi dok nam se srce smije, jer priroda poprima najšarenije boje. Zaljubite se u cvjetne, voćne, gurmanske i zelene mirise te u njihove kombinacije. Donosimo vam pregled najboljih proljetnih parfema, koji su na tržištu tek nekoliko godina, ali ih volimo nositi čim sunce proviri kroz oblake.

Pročitajte više
Kako će mirisati proljeće 2023.? Prijedlozi parfema za žene
Svijet mirisa

Kako će mirisati proljeće 2023.? Prijedlozi parfema za žene

Proljeće je pred vratima, stoga je krajnje vrijeme da se proljetni parfemi probude iz zimskog sna. Vrijeme je da počnete mirisati vedro i svježe poput rascvjetanog proljetnog cvijeća! U nastavku vam otkrivamo koji će se to mirisi nositi ovog proljeća.

Pročitajte više
Lijepa.hr

Prijava