Koje vrste mirisa poznajemo i kome odgovaraju?

12 3
VRSTE MIRISA

Mirise sad biramo u odnosu na naše raspoloženje, posebne prilike za koju ga nosimo, i danas ne žudimo više zbog činjenice, da je potrebno imati najnoviji miris u našoj kolekciji. U ovoj ogromnoj poplavi parfema vrlo teško je pronaći miris koji će nam u potpunosti odgovarati.

 

Traženje pravog parfema je danas već igra na sreću. Tko je zainteresiran za svijet parfema, zna da su parfemi podijeljeni na jasno definirane parfemske obitelji. Bitno je, da znamo kakav tip mirisa želimo i da imamo u svojoj kolekciji bar dva ili tri za različite prilike. Da bi vam malo pomogli, predstavljamo jedinstvene parfemske obitelji.

 

Citrusni mirisi

Citrusni mirisi su energetski mirisi, osmijeh na licu je zajamčen i inspiracija također. Mirisi s notama limuna, bergamota, naranče, grejpa će vas osvježiti. Oni bi vas trebali pratiti na svakom koraku, bilo to na poslu, šopingu s prijateljicom ili samo za vašu dušu. Opće je poznato, da je najmirisniji agrum mala slatka mandarina u kojoj je skrivena poplava neopisivog okusa slatkoće i svježine.

 

Citrusne note limuna, naranče, bergamota, grejpfruta ili mandarine uz dodane cvjetne note će vas razvedriti! Miris Light Blue je pravi za vas!

 

 

Cvjetni mirisi

Cvjetni mirisi su slatki, romantični i uvijek pravi izbor za romantične večeri u dvoje. Tipično ovi parfemi su elegantni ili romantični, miris cvijeća je uvijek bio povezan sa ženstvenošću – za razliku od drvenastih mirisa ili bilja, koji se mogu naći u nekim ženskim i muškim mirisima.  Miris cvijeća ističe klasičnu, razigranu i uglavnom pouzdanu žensku stranu. Takvi mirisi su odgovarajući poklon za svoje omiljene osobe, za sve prilike u životu. Najvažniji je naravno miris jasmina, a ne treba zaboraviti i emocionalne i nježne ruže čiji miris nas vodi u pravu emocionalnu ekstazu.

 

Ponos cvjetnih mirisa je predivan miris Marc Jacobs Daisy! 

 

 

Voćni i slatki mirisi

Voćni i slatki mirisi bude u nama sjećanja na djetinjstvo, bezbrižne dane pune igre. U takvim mirisima skrivaju se note sočnog voća, čokolade, pralina i često se miješaju s notama cvijeća te stvaraju atraktivan miris. No, još uvijek u takvim mirisima dominiraju voćne kompozicije u kojim možemo također pronaći gurmansku vaniliju, što dodatno naglašava voćne note. Kod takvih mirisa vrlo je bitno, da se koriste štedljivo jer su jaki i brzo popune prostor u kojem se krećemo. Također, tijekom dana stvore neodoljivu auru koja kroz nosnice ide ravno u naše moždane stanice zadovoljstva i sreće. Takvi mirisi koriste se zimi kada je vani hladno, snijeg i siva atmosfera - tada nam predivni slatki mirisi uljepšaju dan. No, slatki i voćni mirisi mogu se koristiti u svim godišnjim dobima, posebno u večernjim satima.

 

Crveno svježe voće, ribizla, karamela i vanilija nalaze se u senzualnom mirisu Escada Magnetism, koji se obavezno mora nalaziti u kolekciji slatkih mirisa. 

 

Orijentalni mirisi

Orijent, je riječ koja miriše na začine, značajna drva, udaljenostima i tajnama. Orijentalni mirisi dobivaju novu popularnost u ovo doba i parfumerije nude cijelu šteku ovih parfema, od laganih cvjetnih orijentalnih za obične ljude ili snažne uljne parfeme izravno iz arapskih zemalja.
 
Od čega su sačinjeni najčešći orijentalni mirisi?
Za orijentalne parfeme su tipični sastojci:
 
začini (cimet, vanilija, kardamom, ponekada i kumin)
 
drvo (sandalovo, cedro, ružino, agar)
 
osebujno cvijeće, također cvijeće ili aromatično bilje

 

Ženstvenost, senzualnost i elegancija pravi su sinonim za mirise Roberto Cavalli. Ovaj put snizili smo cijenu zlatnoj bočici u kojoj se krije neodoljiv miris, koji sigurno ostavlja magični trag na osobi što koristi taj parfem.

 

Vaša Lijepa.hr

Prijava

Zaboravljena lozinka? Šaljemo vam novu.
Prvi put ste ovdje? Izradite novi račun.