Lijepa.hr 
⛟ Besplatna dostava iznad 290 kn Kod: DOSTAVA

Košarica

Zatvoriti

Nemate artikala u košarici.

Savjeti za ljepotu

Gua Sha i roller za njegu lica - Zašto i kako?

25.08.22 508x pročitano

Može li se lice vježbati?! Ooo da! Itekako da može! Možete smanjiti natečenost, poboljšati elastičnost kože, vratiti joj mladoliki izgled i mladenački sjaj. Kako? Saznajte u ovom članku.

PodijeliteGUA SHA

Gua Sha je je metoda kojom se stimulira sloj dermisa kože kako bi se poboljšala elastičnost i oslobodila napetost te kako bi se opustili mišići lica. Potiče limfnu drenažu, koja pomaže u uklanjanju nadutosti uzrokovane međustaničnom tekućinom ( = tekućina zarobljena ispod kože koja se mora otpustiti u limfni sustav).

Pri odabiru odgovarajućeg Gua Sha alata, njegov oblik je jako važan. Izaberite alat s različitim konturama na svakom rubu. Raznolikost kontura omogućit će da alat koristite na raznim dijelovima lica (uključujući liniju čeljusti i jagodice).

Kako koristiti Gua Sha?
Postoji puno varijanti i oblika Gua Sha alata i ne postoji univerzalni pristup korištenja, koji bi odgovarao svima. Ipak, postoje neka pravila. Ravnomjernim potezima (kombinirajte i duge i kratke), korištenje nježnog pritiska klizite Gua Sha alatom po koži lica, po mogućnosti u smjeru protoka limfe. Ako ga se koristi ispravno, Gua Sha je generalno siguran za sve tipovove kože osim kože sklone aknama. 

Koliko često koristiti Gua Sha?
Učestalost korištenja ovisit će o vašem tipu kože i toleranciji vaše kože na metodu. U početku, Gua Sha koristite jednom tjedno. Kad se upoznate s metodom i alatom, kada otkrijete kakav način korištenja (koji zaobljeni dio odgovara kojem dijelu lica) vam odgovara, možete ga koristiti i 2-3 puta tjedno. Jednom kada uđete u rutinu izvođenja gua sha na sebi, najbolje rezultate ćete postići koristeći ga svakodnevno.
 

PRIPAZI!
Gua sha se ne preporučuje osobama s osipima, opeklinama od sunca ili problemima zgrušavanja krvi.

REZULTATI:

 • potiče cirkulaciju
 • pomaže proizvodnju kolagena
 • omekšava fine linije i bore
 • smanjuje natečenost
 • smanjuje upalu
 • smanjuje podočnjake
 • privremeno zateže kožu
 • posvjetljuje ten
 • oblikuje mišiće lica
 • otpušta stezanje

REZULTATI:

 • smanjenje jutarnje natečenosti (osobito oko očiju)
 • poticanje limfne drenaže
 • povećanje protoka krvi
 • opuštanje kože nježnim djelovanjem masaže i hladnom površinom
 • blistava koža
 • smanjenje stresa

ROLLER

Roler za lice je mali dvostrani valjak, koji se može koristiti po cijelom licu. Pomaže oblikovati lice i postići konture. Ponajviše se koristi za limfnu drenažu. Održava kožu elastičnom, povećava protok krvi i tako smanjuje vidljive bore i podočnjake. Među najpopularnijim valjcima za lice su oni izrađeni od žada i oni koji koriste ružičasti kvarc. Napravljen od različitih kamenčića, svaki tip valjka za lice nudi različite dobrobiti za kožu.

Praktični su i njihova ručka omogućuje lakše, brže kretanje i pravi pritisak na kožu. Teško da ga se može pogreško koristiti, dok gua sha zahtijeva upotrebu pod određenim kutom kako bi se izbjeglo oštećenje kože. Pet minuta korištenja rollera je dovoljno, dok Gua Sha zahtijeva 10-15 minuta korištanje za postizanje rezultata. 

Kako koristiti roller?

Roler s jedne strane ima veći valjak koji se koristi za čelo, obraze i bradu, a s druge strane je manji valjak za područje oko očiju, sljepoočnica i nosa. Valjak najčešće ima dvije glatke strane, ali može imati i jednu glatku, a jednu reljefnu stranu. 

Savjet:
Jedan od najboljih načina korištenja rollera je u kombinaciji s maskom za spavanje. Serumi u proizvodima utopit će se u vašu kožu, dajući vam meko i hidratizirano lice.

Koji odabrati - Gua Sha ili roller?

Roller je jednostavniji za korištenje i oduzimaju manje vremena. Roller bolje smanjuje (jutarnju) natečenost. 

Gua Sha je zahtjevniji za korištanje, ali daje vidljivije rezulate.

 

Sviđa li vam se ova objava? Podijelite ...Više članaka?

6 profila žena i mirisi za nju
Svijet mirisa

6 profila žena i mirisi za nju

Sigurno ste već nebrojeno puta čuli kako je parfem nevidljivi modni dodatak. Parfem govori o nama i više nego što mislimo. On je odraz naše osobnosti i želja da se svijetu predstavimo na način na koji želimo. Odabir parfema je individualan, ali izvojili smo 6 profila žena i idealnih parfema za njih. Pročitajte članak, jer se možda pronađete u nekom od opisa.

Pročitajte više
Povoljni drogerijski proizvod, koji su zamjena za skupe luksuzne – dostupni kod nas!
Savjeti za ljepotu

Povoljni drogerijski proizvod, koji su zamjena za skupe luksuzne – dostupni kod nas!

Je li cijena uvijek mjerilo kvalitete? Jesu li skuplji proizvodu ujedno i bolji? Ne, ako luksuzni proizvod ima svoju drogerijsku zamjenu tzv. dupe, koji je po svim karakteristikama (gotovo) jednak "originalu", osim po cijeni. Donosimo vam dupe proizvode, koje možete kupiti kod nas, a zamjena su za 2, 3 i više puta skuplje luksuzne proizvode.

Pročitajte više
Lijepa.hr

Prijava