Lijepa.hr 
Summer Pink Friday

15 % popusta iznad 350 kn ➝ Kod: PINK15 

Kako koristiti koji make-up kist?

16 9

Ako još uvijek muku mučite s kistovima, koji je za što, kako razlikovati kistove za lice od kistova za oči, koji kistovi su za tekuće, a koji za praškaste proizvode, zašto je jedan okrugli, a drugi plosnati... Naša Teja je pripremila video, uz kojeg će vam sve postati jasnije.

Isti kistovi mogu imati različite namjene, a mi ćemo vam pokazati njihove uobičajene funkcije. Na vama je da pronađete kistove, koji vam najbolje odgovaraju za vaše potrebe i način na koji se šminkate.

Teja je koristila Royal & Langnickel kistove, koje vam toplo preporučujemo. Setovi su idealni za početnike, ali i one koji žele proširiti svoju kolekciju kistova.

1. BEAUTYBLENDER

Za nanošenje tekućeg pudera najbolje je koristiti beautyblender. Zašto? Spužvasti materijal omogućuje ravnomjerno nanošenje pudera preko cijelog lica, bez vidljivih prijelaza i, vrlo važno, upija višak proizvoda i ostavlja optimalnu količinu pudera na licu. Mogu se koristiti suhi ili vlažni. Vlažnim beautyblenderom može se čak od gustog, mat pudera dobiti prirodan izgled kože sa zdravim sjajem.

Tekući puder može se nanijeti još i prstima ili kistom. Kist za tekući puder treba biti dovoljno čvrst kako se dlačice ne bi lomile i savijale pri nanošenju pudera. Postoji nekoliko kistova za tekući puder: tzv. bockalica, plosnati zaobljeni kist i ravno rezani kist. 


2. KISTOVI ZA PUDER U PRAHU/KAMENU I HIGHLIGHTER

Kist za nanošenje pudera u prahu je najveći, mekan, obli, služi za setiranje, ima "fluffy" oblik i od prirodne je dlake. Ako nije prevelik, može se koristiti i za blendanje rumenila, highlightera i praškastih proizvoda za konturiranje.

Kist za highlighter je manja verzija kista za puder u prahu (ili kamenu).


3. KISTOVI ZA BRONZER I RUMENILO

Kist za rumenilo sličan je kistu za bronzer, no razlikuju se u veličini. Kist za nanošenje rumenila je manji kist kako bi se preciznije nanio na jagodice obraza. Oba su lagano zaobljenog oblika tako da mogu pratiti konture lica. Mogu biti kosi ili obli, plosnati ili okrugli.

 

4. KIST ZA OBRVE

Mali, plosnati, kosi kist precizno će popuniti sve "nedostatke" obrva.


5. KISTOVI ZA SJENILA

Kistove za sjenila, osnovno, dijelimo na kistove za nanošenje sjenila, koji su mali, čvrsti i spljošteni, i kistove za blendanje sjenila, koji su meki, zaobljeni na vrhu i služe za definiranje pregiba kapka i stapanje sjenila.

Prijava

Zaboravljena lozinka? Šaljemo vam novu.
Prvi put ste ovdje? Izradite novi račun.