Parfemi iz prošlog stoljeća za kojima ludujemo i danas

24 6

Može li parfem kojega ja tvoja baka nosila u mladosti danas biti predmet tvoje žudnje? Je li čudno ako dijeliš parfem s majkom, a između vas su tri desetljeća razlike? Mogu li žene u pedesetim godinama nositi iste mirise kao i djevojke u dvadesetima?

Vrijeme prolazi, stilovi se mijenjaju, ali mirisi ostaju - iz generacije u generaciju, iz jednog stoljeća u drugo.

Mogu li parfemi biti bezvremenski? Ne? Hajde da vas razuvjerimo. Donosimo vam pregled top 5 parfema, koji su stariji i od nekih od nas, ali i dalje žare i pale parfumerijama, našim policama s parfemima te su i dalje univerzalni pokloni za sve generacije.

  • Ako kupuješ poklon nepoznatoj osobi, velike su šanse da ćeš izabrati neki od njih.
  • Ako kasniš na rođendansku proslavu i nemaš vremena birati poklon, vjerojatno ćeš odabrati neki od njih.
  • Ako ne voliš eksperimentirati i za tebe klasika uvijek pobjeđuje, vjerojatno ćeš odabrati neki od njih.
  • Ako se želiš prisjetiti prošlih, lijepih vremena, sigurno ćeš odabrati neki od njih.

Počinje odbrojavanje kultnih parfema:

5. Calvin Klein CK One

Parfem napravljen 1994. godine inspririan mladima danas koriste sve dobne skupine oba spola. Iako je kroz godine dobio druge inačice, većina je ostala vjerna prvom, originalnom CK One izdanju. 

4. Davidoff Cool Water

1996. godine tržite je poharala ženska verzija Davidoff Cool Water parfema. U prvim godinama nije dosegla popularnost muške verzije, ali je kroz godine postala kultnim parfemom, kojega ne mogu zasjeniti ni varijacije na temu, koje se pojavlljuju godinama.


3. Guerlain Shalimar

Gotovo 100 godina i dalje jednako dobar. Ne dobar, izvrstan. Parfem nastao 1925. Godine trenutno je jedan od najprodavanijih parfema u svijetu. On je definicija bezvremenskog parfema.


2. Thierry Mugler Angel

Voljeli ga ili ne Angel je parfem koji i dan danas (a napravljen je 1992.) privlači pažnju. Mugler je donio pravu revoluciju u svijetu mirisa i ostao vjeran svom specifičnom "ukusu" u svakom novom
parfemu.


1.Chanel No.5

Priča s ovim parfemom započinje davne 1921. godine. Graciozan miris bezvremenske elegancije i danas je predmet žudnje i pokazatelj profinjenog njuha.


Prijava

Zaboravljena lozinka? Šaljemo vam novu.
Prvi put ste ovdje? Izradite novi račun.