Lijepa.hr 
⛟ Besplatna dostava iznad 290 kn Kod: DOSTAVA

Košarica

Zatvoriti

Nemate artikala u košarici.

Svijet mirisa

Parfemi iz prošlog stoljeća za kojima ludujemo i danas

24.06.19 1261x pročitano

Može li parfem kojega ja tvoja baka nosila u mladosti danas biti predmet tvoje žudnje? Je li čudno ako dijeliš parfem s majkom, a između vas su tri desetljeća razlike? Mogu li žene u pedesetim godinama nositi iste mirise kao i djevojke u dvadesetima?

PodijeliteMože li parfem kojega ja tvoja baka nosila u mladosti danas biti predmet tvoje žudnje? Je li čudno ako dijeliš parfem s majkom, a između vas su tri desetljeća razlike? Mogu li žene u pedesetim godinama nositi iste mirise kao i djevojke u dvadesetima?

Vrijeme prolazi, stilovi se mijenjaju, ali mirisi ostaju - iz generacije u generaciju, iz jednog stoljeća u drugo.

Mogu li parfemi biti bezvremenski? Ne? Hajde da vas razuvjerimo. Donosimo vam pregled top 5 parfema, koji su stariji i od nekih od nas, ali i dalje žare i pale parfumerijama, našim policama s parfemima te su i dalje univerzalni pokloni za sve generacije.

  • Ako kupuješ poklon nepoznatoj osobi, velike su šanse da ćeš izabrati neki od njih.
  • Ako kasniš na rođendansku proslavu i nemaš vremena birati poklon, vjerojatno ćeš odabrati neki od njih.
  • Ako ne voliš eksperimentirati i za tebe klasika uvijek pobjeđuje, vjerojatno ćeš odabrati neki od njih.
  • Ako se želiš prisjetiti prošlih, lijepih vremena, sigurno ćeš odabrati neki od njih.

Počinje odbrojavanje kultnih parfema:

5. Calvin Klein CK One

Parfem napravljen 1994. godine inspririan mladima danas koriste sve dobne skupine oba spola. Iako je kroz godine dobio druge inačice, većina je ostala vjerna prvom, originalnom CK One izdanju. 

4. Davidoff Cool Water

1996. godine tržite je poharala ženska verzija Davidoff Cool Water parfema. U prvim godinama nije dosegla popularnost muške verzije, ali je kroz godine postala kultnim parfemom, kojega ne mogu zasjeniti ni varijacije na temu, koje se pojavlljuju godinama.


3. Guerlain Shalimar

Gotovo 100 godina i dalje jednako dobar. Ne dobar, izvrstan. Parfem nastao 1925. Godine trenutno je jedan od najprodavanijih parfema u svijetu. On je definicija bezvremenskog parfema.


2. Thierry Mugler Angel

Voljeli ga ili ne Angel je parfem koji i dan danas (a napravljen je 1992.) privlači pažnju. Mugler je donio pravu revoluciju u svijetu mirisa i ostao vjeran svom specifičnom "ukusu" u svakom novom
parfemu.


1.Chanel No.5

Priča s ovim parfemom započinje davne 1921. godine. Graciozan miris bezvremenske elegancije i danas je predmet žudnje i pokazatelj profinjenog njuha.


Sviđa li vam se ova objava? Podijelite ...Više članaka?

6 profila žena i mirisi za nju
Svijet mirisa

6 profila žena i mirisi za nju

Sigurno ste već nebrojeno puta čuli kako je parfem nevidljivi modni dodatak. Parfem govori o nama i više nego što mislimo. On je odraz naše osobnosti i želja da se svijetu predstavimo na način na koji želimo. Odabir parfema je individualan, ali izvojili smo 6 profila žena i idealnih parfema za njih. Pročitajte članak, jer se možda pronađete u nekom od opisa.

Pročitajte više
Povoljni drogerijski proizvod, koji su zamjena za skupe luksuzne – dostupni kod nas!
Savjeti za ljepotu

Povoljni drogerijski proizvod, koji su zamjena za skupe luksuzne – dostupni kod nas!

Je li cijena uvijek mjerilo kvalitete? Jesu li skuplji proizvodu ujedno i bolji? Ne, ako luksuzni proizvod ima svoju drogerijsku zamjenu tzv. dupe, koji je po svim karakteristikama (gotovo) jednak "originalu", osim po cijeni. Donosimo vam dupe proizvode, koje možete kupiti kod nas, a zamjena su za 2, 3 i više puta skuplje luksuzne proizvode.

Pročitajte više
Lijepa.hr

Prijava