Produžite postojanost parfema

3 9
postojanost parfema

Parfem je mali luksuz, koji odražava vašu osobnost i privlači pozornost ljudi u vašoj okolini. Ako ste pronašli SVOJ miris sigurno želite da se što dulje zadrži na vašoj koži. Međutim, često se događa da idealan parfem ima jednu manu, a to je da nakon nekoliko sati ne miriše više. To se može dogoditi i kod skupih parfema poznatih brandova. Provjerite naše savjete i naučite što trebate napraviti kako bi parfem trajao dulje na vašoj koži.

 

Baza za parfem

Kao i makeup, tako i parfem treba podlogu kako bi miris bio duže postojan. Miris se dulje zadržava na hidratiziranoj koži, a brže ishlapi na suhoj koži. Mnogi brandovi zato izdaju cijele linije u istom mirisu, gdje se nalaze gel za tuširanje, losion za tijelo, toaletne i parfemske vode. Super set je definitivno Lancome La Nuit Trésor. 
Kao savršena baza za parfem je svakako losion za tijelo ili vazelin na mjestima, gdje nanosite parfem. Tanak sloj vazelina ili losiona za tijelo na sebe dobro veže kemijski sastav kvalitetnih parfema i tako produljuje postojanost mirisa.
 


 

Prava mjesta za nanošenje parfema

Važne pulsne točke ili najbolja mjesta za nanošenje parfema su definitivno: zapešća, dekolte, vrat, područje iza uha, iza koljena, s unutarnje strane laktova. Vaša koža tu proizvodi veću količinu topline, što pojačava miris vašeg parfema.

 

Pravo vrijeme za nanošenje parfema

Najbolje je, da nakon tuširanja hidratizirate svoju kožu i nanesete parfem prije oblačenja odjeće.

 

STOP trljanju parfema

Izbjegavajte tu lošu naviku, da zapešća protrljate nakon nanošenja parfema, jer se tako lome molekule parfema i uništava prava jačina mirisa.

 

Čuvanje parfema

Pravilno čuvanje parfema je jako bitno. Izlaganje sunčevoj svjetlosti ili vrućini može potpuno uništiti vaš parfem, jer ovi faktori mijenjaju kompoziciju parfema. Iako lijepa bočica parfema može biti savršen ukras na vašem kozmetičkom stoliću ili polici, bolje je da ga čuvate u njegovoj kutijici, idealno na sobnoj temperaturi negdje u tamnom prostoru.

Prijava

Zaboravljena lozinka? Šaljemo vam novu.
Prvi put ste ovdje? Izradite novi račun.