🎅 Najveći Božićni popust

22 % iznad 790 kn/104,85 € ➝ Kod: BOZIC22
18 % iznad 490 kn/65,03 € ➝ Kod: BOZIC18
14 %
iznad 390 kn/51,76 € ➝ Kod: BOZIC14

Košarica

Zatvoriti

Nemate artikala u košarici.

Savjeti za ljepotu

Sve o maskari i njenoj upotrebi

28.09.16 2798x pročitano

Oči su bile mistični dio tijelo i predmet interesa već u vrijeme starih Egipćana. Šminkanje očiju služilo je kao zaštita od sunca, a šminkali su ih također iz medicinskih i duhovnih razloga. Egipćani su, između ostalog, kajal koristili za istu svrhu kao što i danas koristimo maskare - za guste, duže i tamnije trepavice. Prva maskara je bila mješavina ugljene prašine i vazelina, a njen sadržaj je bio u kutiji sa kistom (kao i danas na primjer sjenila za oči). A maskaru kao što znamo danas, izumio je Max Factor.

PodijeliteOči su bile mistični dio tijelo i predmet interesa već u vrijeme starih Egipćana. Šminkanje očiju služilo je kao zaštita od sunca, a šminkali su ih također iz medicinskih i duhovnih razloga. Egipćani su, između ostalog, kajal koristili za istu svrhu kao što i danas koristimo maskare - za guste, duže i tamnije trepavice. Prva maskara je bila mješavina ugljene prašine i vazelina, a njen sadržaj je bio u kutiji sa kistom (kao i danas na primjer sjenila za oči). A maskaru kao što znamo danas, izumio je Max Factor.

Danas možemo birati maskare različitih boja i nijansi, a gledati moramo i na njihov efekt na trepavice - hoće li maskara trepavicama dati volumen ili samo produži, uviti ili njegovati.

Da bi bio izbor prave maskare lakši, donosimo  vam nekoliko savjeta. Kakav efekt maskara ima na vaše trepavice ovisi o sastojcima i izgledu četkice/aplikatora.

 

Duge trepavice

Ako želite efekt dugih trepavica, onda četkica mora biti sintetička i malo zakrivljena, a dlačice kratke i debele, tako da malo i podignu trepavice. Za izgled dužih trepavica, obavezna je veća količinu maskare. Formula maskare sadrži plastične polimere, koji prianjaju uz trepavice i rastegnu se malo dalje od vrhova trepavica, tako da dodaju nekoliko milimetara dužine. Collistarova maskara Infinito daje duljinu i volumen.
 


 

Guste trepavice

Četkica za gustoću trepavica obavezno mora biti gusta i na kraju se mora sužavati. Sastav maskare je obično gušći i sadrži voskove te silikonske polimere, koji čine trepavice gustim. Obično su takve maskare tamnije i jako pigmentirane. Idealna za zavodljivo guste trepavice definitivno je Helene Rubenstein Lash Queen Feline Extravaganza maskara.


 


 

Uvijene trepavice

Maskara, koja će učiniti vaše trepavice uvijenima ima četkicu s dlačicama koje su duge i kratke. Takav oblik četkice služi tome, da vaše trepavice uvije što više prema gore. Formula maskare sadrži polimere koji uzrokuju, da se maskara nakon nanošenja skupi i još dodatno uzdigne i uvije vaše trepavice. Takav tip maskare najbolji učinak postiže na sasvim kratkim trepavicama. Preporučujemo vam Revlon Dramatic Definition maskaru.
 


 

Vodootporna maskara

Takav tip maskare ima formulu koja odbija vlagu. Upravo zato uklanjanje vodootporne maskare zna biti problem, ali taj problem nestane dok počnemo upotrebljavati odstranjivač šminke na uljnoj bazi. Vodootporne maskare su poznate po tome, da mogu isušiti trepavice, tako da stvarno nisu prikladane za svakodnevno korištenje. Naš predlog za kvalitetnu vodootpornu maskaru je Dior Diorshow vodootporna maskara kojoj kiša, more i suze ne mogu ništa.
 


 

Nekoliko savjeta, koji će poboljšati korištenje maskare...

Za izgled gušćih trepavica možete nanijeti maskaru dva ili tri puta, ali tek nakon dok se prethodni sloj osuši.

Četkicu od stare maskare možete upotrijebiti za uklanjanje viška grudica s trepavica. Višak maskare na trepavicama možete ukloniti tako, da između gornje i donje trepavice, stavite papirnatu maramicu i nekoliko puta otvorite i zatvorite oči.

Kod nove maskare uvijek provjerite, da se na četkici ne nakuplja previše proizvoda. Lagano je obrišite papirnatom maramicom i tako spriječite da bi se višak maskare zamrljao ispod oka.

Na četkicu ćete uloviti više maskare, ako je još dok je u embalaži nekoliko puta okrenete. No, ne bi vam savjetovali, da je više puta povlačite vani pa nazad unutra ("pumpanje" maskare), jer se na taj način maskara brže suši.

 

Bravo! Sada znate sve što treba znati o maskari. Sigurni smo, da sada možete bez problema odabrati pravu maskaru za vaše trepavice i tako kreirati predivan make-up izgled.

Lijepa.hr nudi široku paletu vrhunskih maskara za trepavice, koje će vas jednostavno oduševiti.

Sviđa li vam se ova objava? Podijelite ...Ideje za poklone za nju i njega - Luksuzniji poklon setovi
Shopping

Ideje za poklone za nju i njega - Luksuzniji poklon setovi

Ponestaje ti ideja, a i vremena za kupovinu božićnih poklona? Važno je da kupiš kvalitetan poklon, jer trebaš ostaviti dobar dojam? Bilo da je riječ o šefici, kolegi s posla, najboljoj prijateljici, partneru, dečkovim roditeljima, bratu svoje djevojke, kojemu baš i nisi drag... nakon ovog članka dobit ćeš inspiraciju što im pokloniti i pritom zavrijediti njihovo poštovanje i osvojiti njihova srca.

Pročitajte više
Povoljni pokloni za cijelu obitelj
Shopping

Povoljni pokloni za cijelu obitelj

Obitelj je najljepši poklon kojeg svatko može imati. Ne kaže se uzalud da kad imaš obitelj imaš sve! Sreća nije u poklonima. Sreća je u zajedništvu i ljubavi. Pokloni su tu samo da, na još jedan način, pokažemo članovima naše obitelji da ih volimo i da mislimo na njima. Što pokloniti mami, tatu, bratu, sestri, djetetu, nećaku, svekrvi ..., a da pri tome ne potrošite puno novaca. Donosimo vam opcije za povoljne poklone.

Pročitajte više
Lijepa.hr

Prijava