PROLJETNI OUTLET + 🚚 BESPLATNA DOSTAVA iznad 35 €/263,71 HRK > KOD: DOSTAVA

Košarica

Zatvoriti

Nemate artikala u košarici.

Savjeti za ljepotu

Sve o maskari i njenoj upotrebi

28.09.16 3092x pročitano

Oči su bile mistični dio tijelo i predmet interesa već u vrijeme starih Egipćana. Šminkanje očiju služilo je kao zaštita od sunca, a šminkali su ih također iz medicinskih i duhovnih razloga. Egipćani su, između ostalog, kajal koristili za istu svrhu kao što i danas koristimo maskare - za guste, duže i tamnije trepavice. Prva maskara je bila mješavina ugljene prašine i vazelina, a njen sadržaj je bio u kutiji sa kistom (kao i danas na primjer sjenila za oči). A maskaru kao što znamo danas, izumio je Max Factor.

PodijeliteOči su bile mistični dio tijelo i predmet interesa već u vrijeme starih Egipćana. Šminkanje očiju služilo je kao zaštita od sunca, a šminkali su ih također iz medicinskih i duhovnih razloga. Egipćani su, između ostalog, kajal koristili za istu svrhu kao što i danas koristimo maskare - za guste, duže i tamnije trepavice. Prva maskara je bila mješavina ugljene prašine i vazelina, a njen sadržaj je bio u kutiji sa kistom (kao i danas na primjer sjenila za oči). A maskaru kao što znamo danas, izumio je Max Factor.

Danas možemo birati maskare različitih boja i nijansi, a gledati moramo i na njihov efekt na trepavice - hoće li maskara trepavicama dati volumen ili samo produži, uviti ili njegovati.

Da bi bio izbor prave maskare lakši, donosimo  vam nekoliko savjeta. Kakav efekt maskara ima na vaše trepavice ovisi o sastojcima i izgledu četkice/aplikatora.

 

Duge trepavice

Ako želite efekt dugih trepavica, onda četkica mora biti sintetička i malo zakrivljena, a dlačice kratke i debele, tako da malo i podignu trepavice. Za izgled dužih trepavica, obavezna je veća količinu maskare. Formula maskare sadrži plastične polimere, koji prianjaju uz trepavice i rastegnu se malo dalje od vrhova trepavica, tako da dodaju nekoliko milimetara dužine. Collistarova maskara Infinito daje duljinu i volumen.
 


 

Guste trepavice

Četkica za gustoću trepavica obavezno mora biti gusta i na kraju se mora sužavati. Sastav maskare je obično gušći i sadrži voskove te silikonske polimere, koji čine trepavice gustim. Obično su takve maskare tamnije i jako pigmentirane. Idealna za zavodljivo guste trepavice definitivno je Helene Rubenstein Lash Queen Feline Extravaganza maskara.


 


 

Uvijene trepavice

Maskara, koja će učiniti vaše trepavice uvijenima ima četkicu s dlačicama koje su duge i kratke. Takav oblik četkice služi tome, da vaše trepavice uvije što više prema gore. Formula maskare sadrži polimere koji uzrokuju, da se maskara nakon nanošenja skupi i još dodatno uzdigne i uvije vaše trepavice. Takav tip maskare najbolji učinak postiže na sasvim kratkim trepavicama. Preporučujemo vam Revlon Dramatic Definition maskaru.
 


 

Vodootporna maskara

Takav tip maskare ima formulu koja odbija vlagu. Upravo zato uklanjanje vodootporne maskare zna biti problem, ali taj problem nestane dok počnemo upotrebljavati odstranjivač šminke na uljnoj bazi. Vodootporne maskare su poznate po tome, da mogu isušiti trepavice, tako da stvarno nisu prikladane za svakodnevno korištenje. Naš predlog za kvalitetnu vodootpornu maskaru je Dior Diorshow vodootporna maskara kojoj kiša, more i suze ne mogu ništa.
 


 

Nekoliko savjeta, koji će poboljšati korištenje maskare...

Za izgled gušćih trepavica možete nanijeti maskaru dva ili tri puta, ali tek nakon dok se prethodni sloj osuši.

Četkicu od stare maskare možete upotrijebiti za uklanjanje viška grudica s trepavica. Višak maskare na trepavicama možete ukloniti tako, da između gornje i donje trepavice, stavite papirnatu maramicu i nekoliko puta otvorite i zatvorite oči.

Kod nove maskare uvijek provjerite, da se na četkici ne nakuplja previše proizvoda. Lagano je obrišite papirnatom maramicom i tako spriječite da bi se višak maskare zamrljao ispod oka.

Na četkicu ćete uloviti više maskare, ako je još dok je u embalaži nekoliko puta okrenete. No, ne bi vam savjetovali, da je više puta povlačite vani pa nazad unutra ("pumpanje" maskare), jer se na taj način maskara brže suši.

 

Bravo! Sada znate sve što treba znati o maskari. Sigurni smo, da sada možete bez problema odabrati pravu maskaru za vaše trepavice i tako kreirati predivan make-up izgled.

Lijepa.hr nudi široku paletu vrhunskih maskara za trepavice, koje će vas jednostavno oduševiti.

Sviđa li vam se ova objava? Podijelite ...Noviteti proljetnih parfema
Svijet mirisa

Noviteti proljetnih parfema

Prva asocijacija na proljeće je buđenje prirode. Prva asocijacija na proljetne parfeme je cvijeće - buketi najmirisnijeg cvijeća koje nas mazi dok nam se srce smije, jer priroda poprima najšarenije boje. Zaljubite se u cvjetne, voćne, gurmanske i zelene mirise te u njihove kombinacije. Donosimo vam pregled najboljih proljetnih parfema, koji su na tržištu tek nekoliko godina, ali ih volimo nositi čim sunce proviri kroz oblake.

Pročitajte više
Kako će mirisati proljeće 2023.? Prijedlozi parfema za žene
Svijet mirisa

Kako će mirisati proljeće 2023.? Prijedlozi parfema za žene

Proljeće je pred vratima, stoga je krajnje vrijeme da se proljetni parfemi probude iz zimskog sna. Vrijeme je da počnete mirisati vedro i svježe poput rascvjetanog proljetnog cvijeća! U nastavku vam otkrivamo koji će se to mirisi nositi ovog proljeća.

Pročitajte više
Lijepa.hr

Prijava