Košarica

Zatvoriti

Nemate artikala u košarici.

Lifestyle

Kako produžiti ljetni ten?

26.09.16 1059x pročitano

Došli ste s mora, dani su kraći, ljeto se bliži kraju... I dalje biste željeli zadržati predivni ljetni ten, kojega vam je darovalo sunce? Poznato nam je to, stoga želimo s vama podijeliti nekoliko savjeta kako bi vaš preplanuo ten trajao duže.

PodijeliteDošli ste s mora, dani su kraći, ljeto se bliži kraju... I dalje biste željeli zadržati predivni ljetni ten, kojega vam je darovalo sunce? Poznato nam je to, stoga želimo s vama podijeliti nekoliko savjeta kako bi vaš preplanuo ten trajao duže.

 

Vitamin A

Koža izložena suncu, dodatno se isušuje, stoga joj je potrebno više vitamina A. Dodajte ga u svoju prehranu (u obliku prehrambenih dodataka) i uključite ga u njegu kože (hidratizirajuće kreme i losioni sa vitaminom A).

 

Pravina hrana

Pravilna prehrana, koja sadrži mnogo vitamina A i tvari koje povoljno utječu na zdravlje kože, zasigurno će pridonijeti dužoj preplanulosti. Nkeka od namirnica, koje će vam pomoći, su: jetra, mlijeko, jaja, marelice, mrkva, dinja, kao i sve crveno i žuto povrće i voće.


 

Hidratacija kože

Važno je, da svoju kožu hidratiziraš prije, tijekom i posebno nakon sunčanja. Hidratizirana koža će sigurno ostati duže preplanula nego suha.

 

Izbjegavajte saune

Ako redovite posjećujete saune, preporučujemo vam da ih neko vrijeme izbjegavate. Koža izložena pari brzo će se početi ljuštiti i tako će nestati vaš predivni ljetni ten.

 

Izbjegavajte piling

Baš kao sauna, tako će i piling ukloniti gornji sloj vaše kože, a time i vaš ten.

 

Proizvodi za samotamnjenje

Ponekad možete upotrijebiti i koji trik te zadržati svoj ljetni ten s proizvodima za samotamnjenje (»self tan« proizvodi). Samo budite oprezni pri nanašanju, da vam na koži ne ostanu mrlje.

 

Savjeti naše bake

Napravite tonik od crnog čaja. Skuhajte crni čaj i ostavite ga da se ohladi. Onda njime nekoliko puta na dan isperite lice. Tako možete održati ten po savjetu naše bake. Međutim, možete napraviti domaću masku od rajčice, tako da je ogulite i zdrobite zajedno sa svježim kravljim sirom te sa malo maslinovog ulja i mlijeka.

Brinite se o svojoj koži i vidjet ćete - koža će biti ugodno preplanula još dugo vremena nakon završetka vašeg odmora. 

Sviđa li vam se ova objava? Podijelite ...Više članaka?

6 profila žena i mirisi za nju
Svijet mirisa

6 profila žena i mirisi za nju

Sigurno ste već nebrojeno puta čuli kako je parfem nevidljivi modni dodatak. Parfem govori o nama i više nego što mislimo. On je odraz naše osobnosti i želja da se svijetu predstavimo na način na koji želimo. Odabir parfema je individualan, ali izvojili smo 6 profila žena i idealnih parfema za njih. Pročitajte članak, jer se možda pronađete u nekom od opisa.

Pročitajte više
Povoljni drogerijski proizvod, koji su zamjena za skupe luksuzne – dostupni kod nas!
Savjeti za ljepotu

Povoljni drogerijski proizvod, koji su zamjena za skupe luksuzne – dostupni kod nas!

Je li cijena uvijek mjerilo kvalitete? Jesu li skuplji proizvodu ujedno i bolji? Ne, ako luksuzni proizvod ima svoju drogerijsku zamjenu tzv. dupe, koji je po svim karakteristikama (gotovo) jednak "originalu", osim po cijeni. Donosimo vam dupe proizvode, koje možete kupiti kod nas, a zamjena su za 2, 3 i više puta skuplje luksuzne proizvode.

Pročitajte više
Lijepa.hr

Prijava