Trikovi za prekrivanje prištića

17 3

Nepravilnosti, prištići i akne na licu se nažalost ne pojavljuju samo u tinejdžerskim godinama već nas zbog hormonskih promjena, nepravilne prehrane i stresnog načina života prate i u kasnijim životnim periodima. Krajem ljeta, i prije svega u hladnijim mjesecima, koji su pred nama, akne i prištići pojavljuju se češće nego inače. Hladno vrijeme i vjetar isušuju kožu, zato je intenzivnije vlažimo, što potiče nastajanje akni.

 

Prištići, akne i miteseri se, naravno, najčešće pojave tada kada to najmanje želimo – prije važnog sastanka, spoja, dugo očekivane večere s prijateljicama... Što učiniti? Predstavljamo vam nekoliko trikova, kako uz pomoć kvalitetne šminke, prekriti tu noćnu moru.

 

1. Nanošenje tekuće podloge

 Prije nanošenja pudera najprije moramo temeljito očistiti lice. Zatim na lice nanesemo odgovarajuću nijansu tekuće podloge. Prilikom odabira pudera moramo obratiti pažnju na sastojke – puder ne smije sadržavati ulja. Bolje odabrati tekuću podlogu na vodenoj osnovi. Puder na lice nanesemo prstima ili blenderom.
 

Pogledajte video.

 

2. Nanošenje korektora

Korektor mora biti za nijansu ili dvije svjetliji od prirodnog tena kože, a ako ga na kožu nanosimo nakon tekuće podloge, bolje da se odlučimo za nijansu koja će biti što sličnija boji naše kože.

Vrh kista umočimo u korektor i nakon toga ga prislonimo na vrh prišta. Kistom napravimo kružni pokret tako da boju poguramo i u rupice. Ponavljamo dok prišt nije u potpunosti prekriven.

Zatim s prstom nježno utrljamo s ruba na kožu i sve oko prišta, da sakrijemo rub nanošenja. Prišt ne diramo kako ne bismo slučajno odstranili slojeve korektora. Pogledajte video.

 

 

Ako se prekriveni dio još uvijek razlikuje od preostale puti, ten izjednačimo nanošenjem pudera. Nanesemo ga kao i obično, od sredine lica prema van i preko prištića.

 

3. Nanošenje pudera u prahu

Postupak prekrivanja prištića završava nanošenjem pudera u prahu, kojeg tapkanjem nanesemo na lice. Nanošenje pudera u prahu produžuje postojanost prekrivenog, budući da upija masnoću i sprječava da se korektor izbriše.

Prijava

Zaboravljena lozinka? Šaljemo vam novu.
Prvi put ste ovdje? Izradite novi račun.