♡ BLACK FRIDAY = NAJVEĆI POPUST U GODINI!
25 % iznad 590 HRK/78,31 € ➝ Kod: BLACK25
20 % iznad 490 HRK/65,03 € ➝ Kod: BLACK20
15 %
iznad 390 HRK/51,76 € ➝ Kod: BLACK15

Košarica

Zatvoriti

Nemate artikala u košarici.

Savjeti za ljepotu

Kako odabrati PRAVU maskaru?

26.03.18 10890x pročitano

Možete si zamisliti dnevno šminkanje bez maskare? Možete izaći iz kuće bez ruža za usne ili pudera, ali bez dugih i gustih trepavica nikada. Maskara mora savršeno odgovarati Vašim trepavicama, ako želite dobiti pravi učinak. Za vas imamo par savjeta za odabir savršene maskare za vaše trepavice.

PodijeliteMožete li zamisliti svakodnevno šminkanje bez maskare? Možete izaći iz kuće bez ruža za usne ili pudera, ali bez dugih i gustih trepavica nikako. Da biste dobili pravi učinak, maskara mora savršeno odgovarati vašim trepavicama, stoga za vas imamo nekoliko savjeta kako odabrati savršenu maskaru za vaše trepavice.

Kada birate maskaru, pažljivo pročitajte što piše na pakiranju. Budite sigurni da razumijete sve riječi.
Volume = volumen
Definition = definiranje
Lenght = dužina
Curl = uvijanje

Jeste li obraćali pažnju od čega je napravljena četkica i kako izgleda? Ako maskara nema kvalitetnu četkicu, rezultat možda neće biti kakav ste priželjkivali. 

 

Istina je da maskara može imati super efekt, ali ako nema kvalitetnu četkicu, rezultat možda neće biti kakav ste priželjkivali. Objasnit ćemo vam koja je razlika na što biste trebali obratiti pozornost.

Maskara za intenzivno duge trepavice

Zapamtite jedno osnovno pravilo: maskara, koja bi trebala produžiti trepavice, nikada nema preguste i preduge dlačice. Mogu biti raspoređene u spiralu ili u jednom redu poput vojnika. Kratke su i rad s njima sličan je radu s češljom. Trepavice mora obuhvatiti od korijena do vrha. Materijal četkice može biti plastični, gumeni ili klasični. Za vrlo tanke trepavice izaberite gumenu četkicu, jer na njoj ne ostaje previše pigmenta. 

Preporučujemo: L´Oréal Paris False Lash Wings 

Maskara za produljenje trepavica uvijek sadrži tvari koje nadograđuju trepavice, čime se stvara dojam dužih trepavica. Kod njih nije važna gustoća nego dužina. Ako vaše trepavice nisu samo kratke, već i rijetke, čitajte dalje.

 

Maskara za gustoću i podizanje trepavica

Stožasti oblik maskare (maskara sužena na kraju) je popularna kod većine žena. Ova maskara može produljiti trepavice, dati im volumen i podignuti ih u vanjskom kutu oka, zbog čega ćete dobiti otvoren i zavodljiv pogled.

Preporučujemo: Lancome Mascara Hypnose Drama 

Za kratke trepavice najviše se isplati kupiti maskaru sa četkicom čije su dlačice kraće. Ako trepavicama nedostaje volumena, izaberite dulje dlačice (npr. Lancome Mascara Hypnose Doll Eyes), jer na njima na ostaje previše proizvoda.

 

Maskara za veći volumen

Maskare za veći volumen podsjećaju na četku za kovrčanje kose. Četkicu maskare za veći volumen prepoznajemo po gustim, raščupanim dlačicama s dugim ili kratkim vlaknima na širokoj bazi četkice. Ova maskara nije za produljenje. Na trepavice ravnomjerno nanosi boju. Ponovno vrijedi, da tanke trepavice zahtijevaju kratke i gumene četkice (npr. Max Factor 2000 Calorie Dramatic Volume). 

Preporučujuemo: Lancome Hypnose


 

Višenamjenska maskara za volumen i oblikovanje trepavica

Čak i među maskarama postoje „kameleoni“, koji donose više mogućnosti. Zahvaljujući obliku četkice, koja je napravljena tako da može obuhvatiti više trepavica odjednom, možete je nanositi  u jednom potezu od korijena do vrhova. Samo izaberite ispravnu duljinu dlačica i pravi materijal. Za prilično kratke trepavice dobro će poslužiti Diorshow Backstage. Super izbor, ako želite nanijeti maskaru na donje trepavice ili na krajeve, je Helena Rubenstein Lash Queen Sexy Blacks.

Preporučujemo: Maybelline Lash Sensational


Sviđa li vam se ova objava? Podijelite ...Što je Crni petak i zašto je zaludio svijet? + TOP ulovi na BF
Shopping

Što je Crni petak i zašto je zaludio svijet? + TOP ulovi na BF

Dan ludih popusta je pred nama. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako kupovati na Lijepa.hr s ciljem da ugrabite što veće popuste, odnosno da kupiti što više za što manje. Pred nama je najluđi (tje)dan u godini, (tje)dan kada tražimo najveće popuste i najniže cijene. Kako ne biste izgubili sate i sate tražeći najveće popuste, mi smo to učinili za vas. Želimo vam olakšati i ubrzati kupovinu parfema i kometičkih proizvoda, stoga smo ovdje saželi najbolje Black friday ulove s naše stranice, koje, vjerujte nam, ne želite propustiti!

Pročitajte više
Vodič kako obojati kosu kod kuće
Savjeti za ljepotu

Vodič kako obojati kosu kod kuće

Za sve koji ne vole satima sjediti kod frizera, prilagođavati svoje obaveze dobivenom terminu ili jednostavno žele uštedjeti novac, bojanje kod kuće je brže, praktičnije i jednostavnije rješenje. Međutim, ono sa sobom vuče i neke negativne strane, ali kako biste se što uspješnije bojali kosu kod kuće, donosimo vam detaljan vodič uz koji ćete bez muke promijeniti ili osvježiti boju ili prekriti izrast.

Pročitajte više
Lijepa.hr

Prijava