Lijepa.hr

- 16 % iznad 550 kn ➝ Kod: KOLOVOZ16
- 8 % iznad 290 kn ➝ Kod: KOLOVOZ8

Provjereni savjeti za dugu i zdravu kosu

30 9

Svako desetljeće postavlja neke nove trendove kada su frizure u pitanju, a u 2019. to su duga, zdrava i sjajna kosa. Nekad su bile popularne kratke frizure, pramenovi i šiške, različite šarene boje i bob, a u posljednje vrijeme zaista je nagalasak na prirodnom uz pravilo manje je više.

Neke žene posežu za ekstenzijama kako bi im kosa bila dulja, ali to je samo privremeno rješenje. Ako želite da vam kosa bude duga i zdrava, držite se sljedećih savjeta:

  1. Redovno skraćujte vrhove – ako su vam vrhovi oštećeni i vi ih ne odrežete, vlasi će vam samo sve više i više pucati te će sama kosa biti još oštećenija. I ni u jednom slučaju nemojte oštećene vrhove kidati prstima jer ćete samo napraviti još veću štetu.
  2. Od šampona sve kreće – ako ste obavili prvi korak, sad je vrijeme da održavate svoju kosu. Dobar šampon zlata vrijedi, a moja preporuka ide Kerastase šamponima. Pogledajte ponudu OVDJE i izaberite onaj koji najviše odgovara vašem tipu kose. 

 

  1. Ne perite kosu svaki dan – ne, ne kažemo da vam kosa treba biti masna, već kažemo da treba postaviti granicu. Vaša kosa ima svoja prirodna ulja i nije poželjno potpuno ih uništiti svakodnevnim pranjem što utječe na kvalitetu vlasi. Optimalno je prati kosu dva do tri puta tjedno.
  2. Odaberite pravu četku – svi ste čuli za Tangle Teezer, zar ne? To je vjerojatno s razlogom jer riječ je o četkama koje možete upotrebljavati i na mokroj kosi bez da ju oštetite.


  1. Nanesite ulje za kosu nakon svakog pranja – mnoge osobe masne kose izbjegavaju ulja jer misle da će im kosa biti još masnija što je samo mit. Nanesite ulje od sredine prema vrhovima i kosa će vam biti zahvalna – bit će zdravija, sjajnija i samim time brže će rasti. Ako tražite povoljno i dobro ulje, isprobajte Kallos Cosmetics Lab35 Indulging Nourishing ulje.

Prijava

Zaboravljena lozinka? Šaljemo vam novu.
Prvi put ste ovdje? Izradite novi račun.