PROLJETNI OUTLET + 🚚 BESPLATNA DOSTAVA iznad 35 €/263,71 HRK > KOD: DOSTAVA

Košarica

Zatvoriti

Nemate artikala u košarici.

Svijet mirisa

Kako produžiti trajnost parfema?

15.02.21 2363x pročitano

Parfemi su moćno oružje, koje privlači pažnju i poglede. Mnogi ne mogu ni zamisliti izlazak iz kuće bez nekoliko kapi omiljenog parfema. Želimo da nas mirisni oblak prati cijeli dan, ali kako to postići? Slušajući naše savjete, vrlo jednostavno.

PodijeliteParfemi su moćno oružje, koje privlači pažnju i poglede. Parfemi ocrtavaju našu osobnosti i sastavni su dio naše pojave. Mnogi ne mogu ni zamisliti izlazak iz kuće bez nekoliko kapi omiljenog parfema, a neki se čak bez parfema osjećaju golo. Želimo da nas mirisni oblak prati cijeli dan, ali kako to postići? Slušajući naše savjete, vrlo jednostavno.

Trajnost parfema ovisi o vašem pH kože i to je parametar na kojega, nažalost, ne možete utjecati, ali se čak i tome može doskočiti uz nekoliko jednostavnih pravila.

LOSION KAO BAZA

Slično kao šminka, parfemi trebaju određenu bazu da bi se zadržali dugo vremena. Mirisne esencije bolje reagiraju s masnom kožom, stoga se preporučuje nanošenje mirisnog losiona (po mogućnosti identičnog mirisu parfema) prije nanošenja samog parfema, kako biste imali snažniji i dugotrajniji miris. Mirisi traju dulje na masnoj, hidratiziranoj koži, dok na suhoj brže isparavaju. 
Brojni parfemski setovi, uz parfem, sadržavaju losione za tijelo i gelove za tuširanje iz iste linije.GDJE NANIJETI PARFEM?

Miris će trajat dulje, ako se primjenjuje na najtoplija mjesta na koži, a to su upravo ona na
kojima je koža tanja, a krvne žile bliže koži. Toplina potiče kontinuirano isparavanje mirisa,
što produžava njegovu trajnost. Da bi parfem trajao što dulje, nanesite ga: na oba ručna zgloba, na donji dio vrata, iza ušiju, na unutrašnju stranu koljena, na unutrašnje stranu lakta
te između grudi.

✅ MIRISNI SAVJET: Utrljajte malu količinu vazelina na točke na koje namjeravate nanijeti parfem.

PRAVO VRIJEME ZA NANOŠENJE PARFEMA

Najbolje je hidratizirati kožu odmah nakon tuširanja i nanijeti miris na tijelo prije nego se obučete.

NE TRLJAJTE ZAPEŠĆA

NIKAKO NE trljajte zapešća nakon nanošenja parfema. To samo razbija molekule parfema i briše miris s kože.

PRAVILNO ČUVANJE/SKLADIŠTENJE PARFEMA

Pravilno čuvanje je još jedna važna stvar kada je u pitanju očuvanje mirisa parfema. Ekstremna izloženost suncu i toplini može dovesti do promjene sastava parfema, stoga ga je najbolje čuvati u kutija od parfema ili ladica, dakle na tamnijem mjestu, na sobnoj temperaturi.

Sviđa li vam se ova objava? Podijelite ...Noviteti proljetnih parfema
Svijet mirisa

Noviteti proljetnih parfema

Prva asocijacija na proljeće je buđenje prirode. Prva asocijacija na proljetne parfeme je cvijeće - buketi najmirisnijeg cvijeća koje nas mazi dok nam se srce smije, jer priroda poprima najšarenije boje. Zaljubite se u cvjetne, voćne, gurmanske i zelene mirise te u njihove kombinacije. Donosimo vam pregled najboljih proljetnih parfema, koji su na tržištu tek nekoliko godina, ali ih volimo nositi čim sunce proviri kroz oblake.

Pročitajte više
Kako će mirisati proljeće 2023.? Prijedlozi parfema za žene
Svijet mirisa

Kako će mirisati proljeće 2023.? Prijedlozi parfema za žene

Proljeće je pred vratima, stoga je krajnje vrijeme da se proljetni parfemi probude iz zimskog sna. Vrijeme je da počnete mirisati vedro i svježe poput rascvjetanog proljetnog cvijeća! U nastavku vam otkrivamo koji će se to mirisi nositi ovog proljeća.

Pročitajte više
Lijepa.hr

Prijava