Kako produžiti trajnost parfema?

15 2

Parfemi su moćno oružje, koje privlači pažnju i poglede. Parfemi ocrtavaju našu osobnosti i sastavni su dio naše pojave. Mnogi ne mogu ni zamisliti izlazak iz kuće bez nekoliko kapi omiljenog parfema, a neki se čak bez parfema osjećaju golo. Želimo da nas mirisni oblak prati cijeli dan, ali kako to postići? Slušajući naše savjete, vrlo jednostavno.

Trajnost parfema ovisi o vašem pH kože i to je parametar na kojega, nažalost, ne možete utjecati, ali se čak i tome može doskočiti uz nekoliko jednostavnih pravila.

LOSION KAO BAZA

Slično kao šminka, parfemi trebaju određenu bazu da bi se zadržali dugo vremena. Mirisne esencije bolje reagiraju s masnom kožom, stoga se preporučuje nanošenje mirisnog losiona (po mogućnosti identičnog mirisu parfema) prije nanošenja samog parfema, kako biste imali snažniji i dugotrajniji miris. Mirisi traju dulje na masnoj, hidratiziranoj koži, dok na suhoj brže isparavaju. 
Brojni parfemski setovi, uz parfem, sadržavaju losione za tijelo i gelove za tuširanje iz iste linije.GDJE NANIJETI PARFEM?

Miris će trajat dulje, ako se primjenjuje na najtoplija mjesta na koži, a to su upravo ona na
kojima je koža tanja, a krvne žile bliže koži. Toplina potiče kontinuirano isparavanje mirisa,
što produžava njegovu trajnost. Da bi parfem trajao što dulje, nanesite ga: na oba ručna zgloba, na donji dio vrata, iza ušiju, na unutrašnju stranu koljena, na unutrašnje stranu lakta
te između grudi.

✅ MIRISNI SAVJET: Utrljajte malu količinu vazelina na točke na koje namjeravate nanijeti parfem.

PRAVO VRIJEME ZA NANOŠENJE PARFEMA

Najbolje je hidratizirati kožu odmah nakon tuširanja i nanijeti miris na tijelo prije nego se obučete.

NE TRLJAJTE ZAPEŠĆA

NIKAKO NE trljajte zapešća nakon nanošenja parfema. To samo razbija molekule parfema i briše miris s kože.

PRAVILNO ČUVANJE/SKLADIŠTENJE PARFEMA

Pravilno čuvanje je još jedna važna stvar kada je u pitanju očuvanje mirisa parfema. Ekstremna izloženost suncu i toplini može dovesti do promjene sastava parfema, stoga ga je najbolje čuvati u kutija od parfema ili ladica, dakle na tamnijem mjestu, na sobnoj temperaturi.

Prijava

Zaboravljena lozinka? Šaljemo vam novu.
Prvi put ste ovdje? Izradite novi račun.