ČESTA PITANJA (FAQ)

1. Što je to TESTER?

TESTER ima isti sastav kao miris/proizvod standardne verzije, a koristi se u biti za testiranje.

Prepoznatljive razlike između testera i mirisa u standardnoj verziji:
 • MIRIS je identičan kao kod standardne verzije.
 • CIJENA je u većini slučajeva niža in zato povoljnija za Vas.
 • AMBALAŽA - u većini slučajeva je miris zapakiran u smeđu ili bijelu kartonsku kutiju bez celofana, a u nekim slučajevima proizvod može biti i bez kutije (samo bočica). Tester verzije NE preporučujemo za poklone. 
 • BOČICA - je u principu ista kao kod standardne verzije. U nekim slučajevima, testeri nemaju poklopac ili nemaju iste elemente navedene na gornjem dijelu boce (razni dodaci).
Tester proizvoda nije namijenjen osobnoj uporabi, već je samo za prodaju u svrhu testiranja samog proizvoda - za više informacija pogledajte opće uvjete poslovanja.

2. Koliki su troškovi slanja i tko dostavlja paket?

Možete odabrati dostavu preko GLS-a ili osobno preuzimanje u Lijepa.hr poslovnici u Zagrebu (Point shopping center, Rudeška cesta 169a, 10000 Zagreb). Trošak dostave je fiksan i ne ovisi o količini naručenih proizvoda.
 
Cijena dostave na Vašu adresu GLS dostavnom službom:
Cijena dostave iznosi 30 kn. Dostava je BESPLATNA za narudžbe iznad 590 kn.
 
U slučaju da plaćate prilikom preuzimanja pošiljke na vašoj adresi (pouzećem), nadoplata za uslugu plaćanja pouzećem je 5 kn.
 
Osobno preuzimanje u GLS depo-u:
Imate mogućnost odabrati da ćete paket osobno podići u jednom od GLS područnih skladišta (depo-a). U tom slučaju će se Vaš paket uskladištiti u GLS područnom skladištu (depo-u) koje je nadležno za Vaše područje a Vi ga možete podići u sljedećih četiri radna dana. Nakon isteka tog vremena paket će se vratiti nazad pošiljatelju. Jednostavno odaberite “Osobno preuzimanje u GLS depo-u”, potvrdite odabir i GLS će Vaš paket uskladištiti na siguran način. Cijena dostave iznosi 30 kn.
 
Osobno preuzimanje u Lijepa.hr poslovnici:

Troškovi dostave su besplatni za narudžbe iznad 150 kn.
Troškovi dostave za narudžbe do 150 kn su 15 kn.

Narudžba će biti dostavljena u roku od 2-3 radna dana (ukoliko je narudžba napravljena u ponedjeljak do 11:00, od utorka do petka do 13:00). Vikendima i praznicima NE isporučujemo. Imajte na umu, da se vrijeme isporuke može produljiti zbog različitih razloga, na koje nemamo utjecaja (kvar, nezgode, greške u adresi, uvjeti na cesti, blagdani ...). 

Kad je paket spreman za preuzimanje, dobivate na mail obavijest o tome.
Molimo Vas da prije dolaska u poslovnicu provjerite, da li je narudžba spremna za preuzimanje na tel: 016539233 ili e-mail: shop@lijepa.hr Vaše narudžbe zadržavamo u trgovini 5 dana, a zatim ih otkazujemo.
 
U slučaju problema s dostavom, javite nam se na info@lijepa.hr kako bismo provjerili što se dogodilo s Vašim paketićem.
 

3. Ako danas naručim, kada ću dobiti proizvode?

Lijepa.hr se trudi da tvoj paketić što prije pošalje.
Ukoliko je narudžba napravljena u ponedjeljak do 11:00, od utorka do petka do 13:00, pakiramo je isti dan. Rok isporuke od strane GLS dostavne tvrtke najčešće iznosi 2-3 radna dana. U slučaju osobnog preuzimanja u Lijepa.hr poslovnici dostavni rok do poslovnice je 2-3 radna dana. Kad je paket spreman za preuzimanje, dobivate na mail obavijest o tome.
 

Vikendima i praznicima NE isporučujemo. Imajte na umu, da se vrijeme isporuke može produljiti zbog različitih razloga, na koje nemamo utjecaja (kvar, nezgode, greške u adresi, uvjeti na cesti, blagdani ...).

4. Paketi i proizvodi su stigli oštećeni. Što da radim?

Ako zaprimite svoju narudžbu i jedan ili više proizvoda su oštećeni, javite nam se odmah isti dan na info@lijepa.hr s fotografijom oštećenja i podacima na koje je napravljena narudžba i potrudit ćemo se da unatoč tome budete zadovoljni.
 

5. Kako iskoristiti promo kod?

Ukoliko imate promo kod, upišite ga u prozorčić za popust u prvom koraku košarice.
Izgleda ovako: 
Obavezno kliknite na "POTVRDI POPUST" kako bi sustav prihvatio promo kod. Iznos popusta je odmah vidljiv. Ukoliko bi imali probleme u vezi koda, pišite na info@lijepa.hr ili ostavite kod popusta u napomenama narudžbe.
Promo kod za popust nije moguće iskoristiti na već snižene proizvode. Moguće je iskoristiti samo jedan promo kod po narudžbi.
**Kodovi za popust NE vrijede na FOREO proizvode!

6. Mogu li dobiti R1 račun?

Svakako, samo nam u napomenu uz kupnju napišite da želite R1 te podatke svoje tvrtke i obavezno OIB.
 

7. Mogu li negdje osobno preuzeti paket? 

Imamo dućan u Zagrebu! 
ADRESA: Point shopping center, Rudeška cesta 169a, 10000 Zagreb
 

8. Što ako mi neki proizvod ne odgovara? Mogu li ga vratiti?

Javi nam se na info@lijepa.hr unutar 14 dana od primitka paketa i dat ćemo Vam sve informacije potrebne za postupak povrata ako je taj moguć.
 

9. S obzirom na niske cijene, jesu li mirisi uopće originalni?

Svi su mirisi originalni. Zahvaljujući neposrednom putu do konačnog kupaca (bez posrednika), možemo vam ih ponuditi po tako niskim cijenama.
 

10. Kako mogu platiti naručene proizvode?

Naručene proizvode možete platiti na sljedeće načine:
 
 • Plaćanje pouzećem (preuzimanjem pošiljke preko službe za dostavu GLS):
Dostava naručenih proizvoda u našoj se internet trgovini izvodi u najkraćem mogućem roku i ovisi o raspoloživosti artikala. Artikle dostavljamo preko dostavne službe GLS na adresu koju ste naveli prilikom registracije, odnosno prilikom kupnje artikala. Savjetujemo vam da napišete adresu na kojoj se nalazite u dopodnevnim satima. Također savjetujemo da napišete broj telefona ili mobitela na koji vas kurir može dobiti i s vama se dogovoriti o načinu dostave. Broj telefona koristi se isključivo za svrhu kvalitetnije dostave. Paket vam dostavljaju na adresu koju ste naveli prilikom narudžbe, no mogu vam ga dostaviti i na drugu adresu, ako vam to više odgovara. U slučaju da plaćate prilikom preuzimanja pošiljke na vašoj adresi (pouzećem), nadoplata za uslugu plaćanja pouzećem je 5 kn.
 
 • Plaćanje platnim karticama (Mastercard, Visa, Maestro, Diners Club)
Originalna valuta plaćanja je EUR. Maestro kartice i ostale kartice tekućeg računa koje se isključivo terete u valuti HRK, imaju iznos naplate u kunskoj protuvijednosti koja nije jednaka našem iznosu radi tečajne razlike. Na webu je moguće samo jednokratno plaćanje.
Molimo Vas, da se za više informacija obratite u svoju banku ili u Kontakt centar banke.
 • Plaćanje preko sustava PayPal
 • Plaćanje preko opće uplatnice / predračuna (uplatom na račun Ujeda d.o.o. / predračun odnosno platni nalog):
Nakon klika na "Kupovina" korisnik odabire opciju uplate općom uplatnicom / predračunom. Unese zahtijevane podatke i u polje ˝Moj račun˝ ili preko e-pošte prima internet predračun i oblik naloga za plaćanje. Uplatu korisnik izvodi preko svog tekućeg računa (npr. e-zaba, Net, PBZ365@NET, itd.) ili podatke isprinta i iznos plati preko uplatnice na pošti. Kupnja se aktivira tek kada Ujeda d.o.o. primi uplatu, odnosno jedan radan dan nakon plaćanja, ukoliko je uplata provedena preko internet bankarstva do 15. sati, ili do dva radna dana ako je uplata provedena na pošti. Nakon plaćanja kupac prima artikl(e) i račun.
 • Plaćanje u poslovnici (gotovina ili kreditne kartice):
U poslovnici je moguće plaćanje gotovinom ili kartično plaćanje, ali na rate isključivo kartice PBZ-a (American, PBZ Visa i Maestro) i ERSTE banke (Diners, Maestro i Mastercard). Do 6 rata.
 

11. Da li je plaćanje kreditnim karticama sigurno? 

Odabirom plaćanja kreditnom karticom izabrane mirise plaćate preko MegaPos terminala neposredno Privrednoj Banci Zagreb. Internet trgovina nema pristup podatcima kartice korisnika jer se korisnik direktno preusmjerava na server banke. Transakcija je zahvaljujući 128 bitnom SSL šifriranju sto posto sigurna.

12. Kako postupati u slučaju problema s internetskim plaćanjem karticama? 

1. siječnja 2021. na snagu su stupila nova pravila na podrućju sigurnosti internetskih plaćanja u skladu s Direktivom o platnim uslugama EU (PSD2). 
Izmjena donosi dodatne mehanizme koji služe vašoj sigurnosti kako bi povećali zaštitu vaših podataka, kao i smanjili šanse za zlouporabu online plaćanja i kupnji.

U sklopu novih pravila, došlo je do promjena na području potvrđivanja internetske kupovine pojedinačnog kupca.
Način potvrđivanja vaše platne kartice ovisi o banci ili drugom davatelju usluge (npr. potvrda putem aplikacije na vašem mobitelu ...), pa vam savjetujemo da se obratite svojoj banci u slučaju problema s plaćanjem narudžbi na našoj internetskoj stranici.

Ukoliko plaćanje karticom nije bilo uspješno, možemo promijeniti način plaćanja vaše narudžbe u plaćanje pouzećem ili putem predračuna. Pišite nam na: info@lijepa.hr ili nas nazovite na 01 775 72 04.

13. Što je to parfem, toaletna ili kolonjska voda?

Parfem sadrži 15 do 30% parfemskog ekstrakta, parfemska voda ili Eau de parfum 8 do 15 % i toaletna voda ili Eau de toilette sadrži 4 do 8% parfemskog ekstrakta u koncentriranom alkoholu. Kolonjska voda (Eau de Cologne) sadrži 3 do 5 % ekstrakta u razrijeđenom, često 70 % alkoholu (sadrži 70 % etanola). 
 

14. Imate e-poklon bon?

Imamo e-poklon bon!

Prednosti E-poklon bona na Lijepa.hr 

 • Možete odabrati između 4 poklon bona u vrijednosti od 100 kn do 1.000 kn.
 • Poklon bon vrijedi do 6 mjeseci (od datuma kupnje).
 • Kupnja i primjena poklon bona moguća je samo u web parfumeriji Lijepa.hr
 • Ne morate čekati na isporuku jer e-poklon bon zaprimate na svoju email adresu nekoliko minuta nakon zaprimljene uplate. To može biti osobito korisno u napornom predbožićnom razdoblju.
 • E-poklon bon može se koristiti čim ga kupac zaprimi.  
 • Ne plaćate poštarinu i pakiranje, samo vrijednost poklon bona. 
 • Poklon bonovi mogu se upotrebljavati za kupovinu preko interneta, ne mogu se upotrebljavati za plaćanje u trgovini bez prethodne narudžbe.


Uvjeti kupnje poklon bona:
Poklon bon se može kupiti kao i bilo koji drugi proizvod na www.lijepa.hr i podložen je istim poslovnim uvjetima.
E-poklon bon NE MOŽETE kupiti s drugim proizvodima nego mora biti odvojena narudžba za e-poklon bon.
Narudžbu možete platiti općom uplatnicom (virmanom), karticom putem interneta ili PayPalom.
UPOZORENJE: E-poklon bon nije moguće kupiti s bilo kojim kodom popusta.
Odjednom možete kupiti više poklon bonova. Valjanost e-poklon bona traje 6 mjeseci od kupnje. Valjanost poklon bona ne može se produljiti ni na koji način! U slučaju isteka, kupac neće imati pravo na povrat novca za neiskorišteni poklon bon.

Prilikom korištenja poklon bona: 
Kod narudžbe obratite pozornost da je iznos naručenih proizvoda veći od vrijednosti poklon bona.
E-poklon bon (kod koji se nalazi na poklon bonu), nije moguće kombinirati ili zbrajati s drugim kodovima popusta i možete koristiti samo jedan kod e-poklon bona u jednoj narudžbi. E-poklon bon se može iskoristiti samo jednom. E-poklon bon nije moguće zamijeniti za novac.  
Kod E-poklon bona ne možete koristiti zajedno s bilo kojim drugim kodom za popust (jer sustav to ne dopušta). Ukoliko želite koristiti e-poklon bon i kod za popust, napišite u napomene narudžbe u trećem koraku košarice ili nas kontaktirajte na info@lijepa.hr.

15. Korištenje SUPERCARD kartice

U slučaju da želite uplatu (djelomično ili u cijelosti) izvršiti SUPERCARD karticom, potrebno je prethodno aktivirati karticu na Supercard stranici: https://supercard.com.hr/. Nakon uspješne aktivacije SUPERCARD kartice, dobit ćete unikatan kod koji je potrebno unijeti u 1. koraku košarice i potvrditi. (Prostor za kod popusta -> https://prnt.sc/1gm3p5a).

Ukoliko prilikom narudžbe želite koristiti aktualni kod/popust, savjetujemo vam da u napomeni uz narudžbu unesete unikatan SUPERCARD kod (3. korak u košarici), a trenutno objavljen kod / popust unesete u 1. koraku košarice.

Prijava

Zaboravljena lozinka? Šaljemo vam novu.
Prvi put ste ovdje? Izradite novi račun.